Aturen el desnonament al carrer Pere III de Berga

La història de Manel Barbero ha tingut un final de capítol feliç, aquest dimarts al matí. Una trentena de membres de la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca (PAHC) del Bages s’han concentrat aquest matí a les portes del domicili del Manel, al carrer Pere III, per evitar que fos desnonat. Hores més tard, el propi llogater ha rebut la confirmació judicial que el desnonament havia quedat anul·lat. El propi Barbero ha explicat a l’Aquí Berguedà que espera notícies dels jutjats per saber com queda el cas.

Barbero té 54 anys i en fa dos que va signar un contracte de lloguer amb un propietari que no pagava la hipoteca des de feia temps. Ell no en tenia coneixement. Va pagar tot el que el propietari li requeria, però aquest últim no va complir la seva part i no va registrar l’acord.

Els primers quatre mesos de lloguer Barbero va pagar directament al propietari, però va rebre una carta del jutjat on se l’informava que el propietari no pagava hipoteca i que havia de passar a fer els ingressos directament al jutjat. Aquests diners s’han anat ingressant a la comunitat de veïns per fer front a les despeses que s’arrossegaven de l’habitatge.

Més tard el Manel va ser citat a judici. Ell creia que hi anava com a testimoni d’un cas entre Bankia i el propietari, però un cop a la sala va veure que el judici era directament contra ell i que l’objectiu de Bankia era fer-lo fora del pis. El banc al·lega que el contracte entre el Manel i el propietari era “una trampa per mantenir el pis”. Mentrestant, el propietari ha desaparegut del mapa.

Amb tot, Barbero ha intentat negociar un acord amb el banc: “Els hem ofert donar-los les claus i, després, negociar un lloguer social, que hi tinc dret amb el temps que porto vivint al pis”. Però Bankia s’hi ha negat una i altra vegada.

El Manel es va presentar al judici sense advocat i la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca (PAHC) diu que la sessió no s’havia d’haver celebrat. La sentència del jutge ordena el desnonament del Manel i ja és ferma, és a dir, que no es pot recórrer. Aquest dimarts era la data del desnonament.

Martín Cardenas, de la plataforma, ha explicat que aquest dimarts han vingut a Berga per exigir que es compleixi el decret aprovat fa setmanes pel Parlament: les persones que portin més de 6 mesos vivint en un habitatge d’un banc o gran propietari tenen dret a un lloguer social.

A més, enmig del conflicte, el Manel s’ha quedat sense feina i és a l’atur. Per això es vol aferrar al lloguer social. Però, per fer-ho, necessita de la intervenció dels serveis tècnics de l’Ajuntament, que és el que demana la PAHC. De moment el desnonament s’ha anul·lat i el Barbero agafa aire.

X