El jutge dona tres mesos al berguedà que aquest dimarts havia de ser desnonat perquè busqui “una solució habitacional”

El desnonament previst per aquest matí a Berga s’ha aturat, però tindrà nous capítols. La presa de possessió del pis, situat al carrer Pere III, estava prevista per aquest dimarts a les 11 del matí. Però a aquella hora hi havia una trentena de persones disposades a impedir-ho, convocades per la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca (PAHC) del Bages. Ara, el jutge ha acceptat donar tres mesos al llogater, Manel Barbero, perquè busqui “una solució habitacional”.

Barbero ha explicat aquest matí als mitjans de comunicació que s’ha vist abocat a un conflicte entre el propietari del pis i el banc. Ell va signar un contracte legal i va pagar els primers mesos de lloguer a un home que feia temps que no pagava la hipoteca. Al cap d’uns mesos, li van ordenar que ingressés els diners directament al jutjat i, més tard, el van citar a declarar davant el jutge.

El llogater creia que anava a judici en qualitat de testimoni per un conflicte entre el propietari que no pagava la hipoteca i el banc. Per això s’hi va presentar sense advocat. “Un cop allà, vaig veure ràpidament que el banc m’havia portat a mi a judici per fer-me fora del pis”, ha explicat. I ha afegit que “el banc no pot prendre possessió del pis mentre hi hagi algú vivint dins”.

La sentència del judici va dictar que Barbero havia de deixar el pis, que passaria a ser propietat del banc i quedaria buit. Durant les últimes setmanes, Barbero ha intentat negociar amb el banc, però assegura que tots els intents de parlar han quedat en res. El banc no vol parlar i el propietari que no pagava la hipoteca fa mesos que ha desaparegut del mapa.

La Plataforma d’Afectats per la Hipoteca s’ha posat al costat de Barbero. Defensen que fa més de mig any que viu en un pis que és propietat d’un banc. Aquesta situació, tenint en compte el decret aprovat al Parlament aquest desembre, li dona dret a un lloguer social. Precisament això és el que ha intentat oferir al banc: “Estic disposat a donar-los les claus, sempre i quan després negociem un lloguer social”. L’ajornament de tres mesos dona marge per seguir-ho intentant.

X