Berga

La PAHC vol aturar el desnonament d’un home de 54 anys al carrer Pere III de Berga

La PAHC vol aturar el desnonament d’un home de 54 anys al carrer Pere III de Berga

El Manel Barbero té 54 anys i en fa dos que va signar un contracte de lloguer amb un propietari que no pagava la hipoteca des de feia temps. El Manel no en tenia coneixement. Va pagar tot el que el propietari li requeria, però aquest últim no va complir la seva part i no va registrar l’acord.

Els primers quatre mesos de lloguer el Manel va pagar directament al propietari, però va rebre una carta del jutjat on se l’informava que el propietari no pagava hipoteca i que havia de passar a fer els ingressos directament al jutjat. Aquests diners s’han anat ingressant a la comunitat de veïns per fer front a les despeses que s’arrossegaven de l’habitatge.

Més tard el Manel va ser citat a judici. Ell creia que hi anava com a testimoni d’un cas entre Bankia i el propietari, però un cop a la sala va veure que el judici era directament contra ell i que l’objectiu de Bankia era fer-lo fora del pis. El banc al·lega que el contracte entre el Manel i el propietari era “una trampa per mantenir el pis”. Mentrestant, el propietari ha desaparegut del mapa.

WhatsApp Image 2020-02-04 at 11.46.23

Manel Barbero, a l’esquerra, amb Martín Cárdenas, de la PAHC. MARC CANTURRI

El Manel es va presentar al judici sense advocat i la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca (PAHC) diu que la sessió no s’havia d’haver celebrat. La sentència del jutge ordena el desnonament del Manel i ja és ferma, és a dir, que no es pot recórrer. Aquest dimarts era la data del desnonament.

Una trentena de membres de la PAH del Bages s’ha desplaçat aquest dimarts al Berguedà per aturar-ho. Martín Cardenas, de la plataforma, diu que hi són per exigir que es compleixi el decret aprovat fa setmanes pel Parlament: les persones que portin més de 6 mesos vivint en un habitatge d’un banc o gran propietari tenen dret a un lloguer social.

A més, enmig del conflicte, el Manel s’ha quedat sense feina i és a l’atur. Per això es vol aferrar al lloguer social. Però, per fer-ho, necessita de la intervenció dels serveis tècnics de l’Ajuntament, que és el que demana la PAHC.

Desnonament PAHC PAHC Bages

Comentaris