Les comparses, l’Ajuntament, les cobles i la policia decidiran a partir d’ara el recorregut dels passacarrers de Patum

Canvi important en l’organització dels passacarrers de Patum. El Patronat ordinari d’aquesta setmana ha donat el vistiplau a la creació d’una comissió que consensuï tots els aspectes de les passades de dimecres i dissabte. Aquesta comissió està formada per les colles del passacarrers, l’Ajuntament, les cobles que hi posen música i la Policia Local.

Fins ara, era la regidoria de Patum qui feia una proposta de recorregut pels passacarrers que, després, era debatuda i aprovada en el si del Patronat. “Les reunions del Patronat acostumen a anar molt carregades de temes, i aquesta comissió ens permet alleugerir-les una mica”, ha explicat a l’Aquí Berguedà la regidora de Patum, Roser Valverde.

Valverde ha reconegut que el canvi ha estat propiciat, en gran mesura, pel caos de l’any passat. Les passades del 2019 no van tancar-se fins escasses hores abans de la festa, ja que calia esperar que es nomenessin els nous regidors perquè decidissin on es feia el seu salt. “En línies generals, la valoració no va ser bona”, ha admès la regidora. Aquest any, aquesta singularitat no hi serà, però la comissió ha de servir per millorar aspectes del recorregut i la seguretat privada.