El Quartet Mèlt, protagonista del Concert de Patum d’aquest any

El Quartet Mèlt serà el protagonista del Concert de Patum d’aquest any. El conegut grup vocal català serà l’artista convidat d’aquesta edició del concert, que tindrà lloc dissabte 6 de juny, a les 10 del vespre, a la plaça de Sant Pere de Berga.

Com cada any, el concert és organitzat pel Memorial Ricard Cuadra i està format a partir de les melodies de la festa per excel·lència al Berguedà. A banda, tal com és habitual, enguany el concert tornarà a comptar amb un repertori original, inèdit i escrit expressament per a l’ocasió. Enguany el Quartet Mèlt interpretarà obres escrites pels compositors berguedans Robert Agustina, Sergi Cuenca, Roger Belmonte, Dani Palou i Ferran Badal.

Al llarg dels anys han escrit i/o interpretat obres per a aquest concert noms com Albert Guinovart, Manel Camp, Llibert Fortuny, La Dharma, Àlex Martínez, Lloll Bertran, Andrea Motis i un llarg etcètera. S’hi ha escoltat música de la Patum amb acordions, orquestra de corda, grup de percussions, big band de jazz, cobla o coral. I sempre, amb la participació de la Banda del Memorial Ricard Cuadra, formada per músics de totes les formacions berguedanes que toquen La Patum que, voluntàriament, dediquen una part del seu temps a fer possible aquest esdeveniment anual, que ha esdevingut la porta d’entrada a la setmana de La Patum a Berga.

El Quartet Mèlt

El Quartet Mèlt, prou conegut arreu de Catalunya, és un grup vocal jove format per quatre cantants procedents de diferents indrets del nostre país units pel món del cant coral català. Junts van decidir emprendre un il·lusionant projecte conjunt amb l’objectiu de gaudir de la música i transmetre-la a tothom qui els escoltés. Ells són la soprano Magalí Sare (Bellaterra), la contralt Ariadna Olivé (Barcelona), el tenor Eloi Fort (Tarragona) i el baríton Oriol Quintana (Sabadell).

Treballen un repertori molt ampli i variat, basat essencialment en obres escrites per a cor mixt a quatre veus a cappella, i que comprèn des de la música antiga fins a temes moderns de gèneres diversos i de caràcter popular. Van fer-se molt populars en guanyar el concurs «Oh, Happy Day» de TV3 i, des d’aleshores, han sovintejat les seves actuacions arreu de Catalunya.

També a Barcelona i Manresa

Enguany el concert es podrà escoltar, també, el dimecres, 3 de juny, al CAT (Centre Artesà Tradicionàrius) del barri de Gràcia de Barcelona i el dijous, 4 de juny, al Teatre Conservatori de Manresa. La petita gira té l’objectiu de fer un concert autosuficient, ja que amb les escapades a Barcelona i Manresa augmenten els ingressos. La singularitat del concert fa que les despeses siguin molt elevades. L’organització no només ha de pagar el grup o artista convidat, sinó que també cal pagar els assaigs d’unes obres que, moltes vegades, només s’interpretaran en el concert patumaire.

El repertori

El repertori del concert inclou des de balls de gegants, basats en cançons populars i que, per tant, ja tenen lletra (amb arranjaments de Robert Agustina), a peces amb lletres inèdites d’en Pep i en Màrius Moneo com els temes republicans de Queralt i Patum (música de Roger Belmonte) o bé el rap dels Plens (arranjament de Sergi Cuenca), l’himne de Berga i l’havanera dels gegants (d’en Sergi Cuenca), peces recuperades i revisades per a l’ocasió com els arranjaments per coral d’en Ferran Badal i peces sense lletra sobre els sons de Tabal (de Dani Palou) o bé la fuga del Ball de l’Àliga (de Robert Agustina).

A la segona part, com sempre, hi haurà un salt de Patum complet a càrrec de la Banda del Memorial Ricard Cuadra, amb alguna ajuda del Quartet Mèlt.

X