Gironella

L’Ajuntament de Gironella assumeix la gestió turística de la Torre de l’Amo de Viladomiu Nou

L’Ajuntament de Gironella assumeix la gestió turística de la Torre de l’Amo de Viladomiu Nou

L’Ajuntament de Gironella ha aprovat assumir la gestió turística i cultural de la Torre de l’Amo de Viladomiu Nou. Fins ara qui portava la gestió era l’associació Civitas Cultura, a través d’un conveni amb l’Agència de Desenvolupament del Berguedà. Però ara l’Ajuntament agafa les regnes amb l’objectiu de poder encaixar millor les visites guiades i els esdeveniments privats a l’edifici.

El regidor de Cultura de Gironella, Lluís Vall, ha explicat a l’Aquí Berguedà que els esdeveniments particulars són cada vegada més freqüents a la Torre de l’Amo. I molts cops aquesta demanda creixent topa amb les visites guiades. “El contracte públic signat entre l’Agència i Civitas, ens impedia ser flexibles a l’hora d’encaixar esdeveniments en cap de setmana perquè la Torre havia d’estar oberta segons l’acord”, ha reconegut. I ha afegit que “si ara hem de tancar algun dia perquè hi ha un esdeveniment privat, ho podrem fer, amb l’objectiu de convertir la Torre en un edifici cada vegada més polivalent, més enllà de l’apartat museístic”.

La Torre de l’Amo era la seu del Consorci del Parc Fluvial del Llobregat fins l’any 2015, quan l’ens es va dissoldre i tots els seus béns van passar a ser gestionats per l’Agència de Desenvolupament del Berguedà. En assumir-ho, l’Agència va incloure la Torre de l’Amo en el paquet de gestió turística de les esglésies romàniques. Primer va ser gestionada per l’empresa Dinamització del Patrimoni S.L. i des del 2018, per Civitas Cultura.

Visites guiades gratuïtes per a escoles i gent de Gironella

Tot i el canvi de gestió, els preus de les visites no es veuen afectats. L’entrada general es manté a 6 euros, i la reduïda a 4€. Les visites programades fora dels horaris habituals tindran un preu de 60 euros, i 4 euros per persona, i el lloguer de l’espai per a esdeveniments culturals serà de 300€, i de 400€ per a esdeveniments privats.

Les principals novetats en les tarifes de visites guiades són la gratuïtat per als centres educatius de Gironella, així com també per a les persones empadronades al municipi.

Ajuntament de Gironella Lluís Vall Torre de l'Amo de Viladomiu Nou

Estic amb tu

Comentaris