L’oposició aconsegueix tirar endavant la creació d’una comissió de festes de Berga

L’oposició s’ha fet valdre. Els 9 regidors de fora del govern van aprovar aquest dijous una moció que insta el govern a crear una comissió de festes de la ciutat. La proposta és de Junts per Berga, que va comptar amb el suport d’ERC i el PSC, i amb l’abstenció d’un equip de govern (CUP) que va lamentar que no hi hagués un debat previ en comissions informatives.

La moció planteja una comissió de festes que pengi directament de l’Ajuntament, però que impliqui representants d’entitats culturals, esportives i musicals de la ciutat, entre d’altres. També pretén que es tingui en compte representants de la infància, la joventut i la tercera edat. L’objectiu, segons va exposar el regidor de Junts per Berga Marc Marginet, és “corresponsabilitzar les entitats de l’organització de les festes” i donar-los veu i vot en la presa de decisions.

L’oposició es va mostrar favorable a la proposta de Junts per Berga, tot i que el regidor del PSC, Abel Garcia, hi va introduir un petit prec: “Crec que és important que es guardi un petit marge de decisió política, perquè l’equip de govern ha de poder prendre determinades decisions en base a l’estratègia política que tingui”.

Per la seva banda, la regidora de Festes, Roser Valverde, va lamentar que la moció no s’hagués debatut prèviament: “Probablement hauríem pogut consensuar-la i arribar a més acords”. Valverde va defensar que “les entitats ja són responsables de les festes que organitzen” i que cada festa té la seva comissió organitzadora, amb càrrecs públics dins. Amb tot, l’equip de govern va veure “amb bons ulls” la voluntat proposativa de Junts per Berga en l’àrea de festes i es va abstenir en la votació.

X