L’Ajuntament de Berga intensifica l’operatiu per detectar i sancionar els incívics del porta a porta

S’intensifica l’operatiu per detectar qui aboca residus a la via pública d’ençà que va començar la recollida porta a porta. L’Ajuntament de Berga fa dies que ha estrenat la figura dels informadors de carrer, que són treballadors del consistori que dediquen una part de la seva jornada a desplaçar-se a les zones amb més abocaments per detectar qui els fa, entrar-hi en contacte i advertir de les sancions.

A banda, l’augment de personal a la Policia Local fa possible que, a partir d’aquesta setmana, el cos pugui enviar agents de paisà als punts més problemàtics de la ciutat. A l’hora de posar multes, s’aplicarà l’ordenança de ‘Civisme i Via Pública’, que preveu sancions d’entre 30 i 750 euros per als incívics.

Aquesta és una de les conclusions que extreu el president de Berga Comercial, Xavi Orcajo, de la darrera reunió que ha tingut amb l’equip de govern de la ciutat. Va ser una trobada amb el regidor de Medi Ambient i Mobilitat, Eloi Escútia. Per la seva banda, Orcajo es va comprometre a instar els associats a la Unió de Botiguers a “notificar aquests actes incívics, sumant d’aquesta manera més de 140 mirades a tota la ciutat per poder erradicar les conductes”.

El regidor Escútia i Orcajo van coincidir que “la implantació del porta a porta ha estat un èxit”, però els botiguers fa mesos que pressionen perquè es resolguin “algunes mancances que hi ha hagut des del principi”. Inicialment, la UBIC explica que es va trobar un escenari en què “Consell Comarcal i Ajuntament es passaven la pilota”. Ara, però, comencen a arribar els primers resultats. “I la feina no s’atura aquí: hem parlat amb el govern de Berga, però també tenim pensat fer-ho amb l’oposició i amb el Consell”, ha afirmat Orcajo.

Per la seva banda, Eloi Escútia ha destacat que reunions com la mantinguda amb Xavi Orcajo serveixen per “conèixer la percepció que tenen els botiguers de la ciutat”. Escútia, a més, ha reconegut que “el porta a porta té unes virtuts i un problema: el mal comportament minoritari pot generar un impacte visual molt important”. De fet, el reclam de la UBIC d’intensificar l’operatiu contra els incívics també és una petició expressa d’associacions de veïns. Amb les patrulles de Policia Local i els informadors de carrer, Escútia confia posar fil a l’agulla.