La Patum 2020 queda suspesa pel coronavirus

Corpus sense Patum a Berga. L’Ajuntament de Berga acaba de fer oficial en un comunicat que posposa la Patum 2020 a causa del coronavirus. La festa s’havia de celebrar del 10 al 14 de juny.

L’Ajuntament explica en un comunicat que és “una decisió motivada per la crisi d’emergència sanitària provocada per la COVID-19”. La pandèmia ha comportat diverses mesures preventives decretades per les autoritats governamentals i sanitàries per evitar-ne la propagació. La suspensió de la festa també respon al fet de no poder garantir que la celebració es desenvolupi amb les màximes garanties de salut i seguretat per a les persones que hi participen i en formen part.

Aquesta incertesa fa difícil preveure l’evolució de la situació durant les properes setmanes i mesos. Tot i això, l’Ajuntament de Berga treballa amb la previsió de poder celebrar la Patum durant el mes de setembre, sempre que les circumstàncies ho permetin. En aquest sentit, s’està contactant amb els diferents agents per poder tancar una data el més aviat possible, tenint en compte els diferents esdeveniments relacionats amb la celebració del Corpus, més enllà dels cinc dies de la festa.

D’altra banda, l’Ajuntament de Berga també resta a l’espera de saber quines són les indicacions i recomanacions dels Departaments de Salut i Cultura de la Generalitat de Catalunya per poder determinar la celebració o no de La Patum d’enguany.

Per últim, l’Ajuntament matisa que la Patum és una festa transversal que comporta una organització complexa i que requereix mesos de preparació. Malgrat que es treballa amb nou calendari, no es pot descartar la possibilitat que es pugui suspendre definitivament per motius sanitaris.

X