El CAP de Gironella tanca per poder destinar el personal a l’atenció domiciliària i les residències

L’atenció primària del Berguedà es reorganitza i passa a concentrar-se a l’ambulatori de Berga. Només les especialitats de pediatria, llevadores, odontologia, treball social i atenció psicològica de tota la comarca mantindran el CAP de Puig-reig obert de 8 a 20h.

En canvi, l’atenció presencial del CAP de Gironella se suspèn provisionalment, tal com ja va passar a Guardiola, i el personal de tots dos centres es destina a l’atenció domiciliària i a les residències de gent gran de l’Alt i el Baix Berguedà. Segons el Departament de Salut, la mesura serveix per “optimitzar recursos i garantir el servei a la ciutadania”.

A Puig-reig es faran les especialitats esmentades a l’inici de la notícia i a l’ambulatori de Berga s’hi concentrarà l’atenció presencial de tota la resta de patologies i afeccions dels berguedans. L’ambulatori tindrà dues zones de treball diferenciades, una per a pacients amb patologies d’alt risc de Covid-19 i una altra per a la resta de pacients. Així, el centre garanteix la seguretat ciutadana i es redueix el risc de contagi.

X