La residència de Bagà ha hagut de donar la baixa a 29 professionals: la meitat, per positiu; 11, amb símptomes

El brot devastador de coronavirus que ha contagiat bona part dels pacients de la residència de Bagà des de mitjans de març, també ha afectat una part important del personal. A dia d’avui hi ha 14 treballadors de baixa després d’haver donat positiu a les proves del COVID-19. A banda, hi ha 9 baixes més per símptomes que estan pendents de rebre el resultat dels tests.

L’organigrama de la Salarich Calderer de Bagà està format per unes seixanta persones dividides en àmbits com l’àrea assistencial, serveis, l’àrea social o l’atenció domiciliària. En total, en aquests moments la residència ha hagut de donar 29 baixes. A banda de les 14 per positius i 9 per símptomes, també hi ha dues baixes que, malgrat haver donat negatiu, cal repetir la prova; i 4 baixes per causes alienes al coronavirus. La part positiva és que s’espera que en els propers dies 7 d’aquestes 29 baixes es puguin reincorporar, ja que han donat negatiu a les últimes proves realitzades.

Aquesta setmana professionals sanitaris han fet proves PCR -les més fiables per detectar portadors del virus- a tots els treballadors i treballadores de la residència. El centre espera saber els resultats de totes elles dilluns vinent. Les proves serviran per corroborar si hi ha més casos positius entre les 9 persones que presenten símptomes o les 2 que necessiten repetir la prova de nou.

23 residents han donat positiu

La residència té en aquests moments 23 residents aïllats després de donar positiu a la prova del COVID-19. Aquesta última setmana se n’han detectat 5 de nous. A més, hi ha 7 residents traslladats a l’Hospital Sant Andreu de Manresa i a la Santa Creu de Vic amb l’objectiu d’alleugerir la càrrega assistencial que ha d’afrontar el centre des de fa setmanes.

També hi ha dos residents hospitalitzats –un, negatiu; i l’altre, positiu-. I 4 residents més que es troben aïllats degut als símptomes que presenten, malgrat haver donat negatiu a les proves del COVID-19. Aquesta mateixa setmana s’ha afegit una nova resident aïllada amb resultat negatiu després d’haver estat en contacte amb residents positius.

Malgrat que en tots aquests casos l’atenció i l’assistència és especial, en aquests moments cap dels residents del centre no surten de la seva habitació per evitar “contagis per creuament”. La mesura es va prendre l’11 d’abril i, des d’aleshores, el nombre de defuncions ha quedat força contingut, tret d’un petit repunt aquesta darrera setmana.

Des de l’inici de la crisi 24 persones han mort a la residència Salarich Calderer i una resident trasllada a l’Hospital Sant Andreu de Manresa també ha mort aquesta setmana. L’escassetat de tests i proves PCR ha fet impossible corroborar que totes les morts siguin a conseqüència del coronavirus, tot i que una part important de les defuncions presentaven, com a mínim, símptomes d’estar patint la pandèmia.

X