L’Ajuntament de Puig-reig té 200.000 euros per destinar a ajuts extraordinaris per superar el Covid-19

L’equip de govern de l’Ajuntament de Puig-reig (ERC) creu que té 200.000 euros per destinar a ajuts extraordinaris per mitigar els efectes del coronavirus. El govern ha fet un anàlisi del pressupost municipal per reordenar-lo i destinar una partida extraordinària a ajuts per a la població. Ara l’equip de govern consensua com es repartiran els diners.

L’alcaldessa accidental, Alba Camps, ha explicat a l’Aquí Berguedà que la prioritat són les persones més necessitades. “Els autònoms són un col·lectiu a qui haurem d’ajudar perquè sabem que són dels que ho estan passant pitjor, però hem d’anar més enllà. També hi ha persones que tenien un treball precari, temporal o que depenien d’una ETT i que s’han quedat a l’atur. Hem de tenir-les en compte”, ha dit Camps.

L’oposició (JxCAT) va fer una sèrie de propostes sobre mesures extraordinàries, aprofitant el ple extraordinari telemàtic d’aquesta setmana. El govern va aprofitar la sessió per explicar tot el que ha fet fins al moment per combatre la pandèmia. L’alcaldessa accidental ha explicat que “el més positiu és que, a grans trets, coincidim en els objectius” i ha agraït la feina feta per l’oposició malgrat que –segons ha dit- “la majoria de propostes que fan ja les estem aplicant o teníem previst fer-ho”.

Junts per Catalunya vol destinar 50.000 euros a ajuts per a comerços, autònoms i empreses que hagin patit pèrdues importants. L’oposició fins i tot va presentar unes bases reguladores de la convocatòria, que permetria rebre a cada beneficiari un màxim de 1.000 euros. El govern coincideix que cal un ajut extraordinari per a aquest col·lectiu però “cal tenir en compte altres convocatòries i fer que l’ajut municipal sigui compatible amb d’altres que donin altres administracions”.

Una altra proposta de l’oposició era donar un val de descompte de 30€ per gastar fins al 31 d’agost als locals del municipi. El govern veu amb bons ulls la idea però considera que “és millor doblar la quantitat i fer-la arribar només a les famílies amb menys ingressos. Ho ha justificat Alba Camps, que considera que “no és el mateix donar 60 euros en vals a una família que ingressa 1.500 euros al mes, que donar-ne 30 a una que en rep 4.000. L’alcaldessa accidental ha afegit que “els 60€ per als més vulnerables poden suposar un impacte real i molt més gran en l’economia domèstica”.

Un altre objecte de debat en el ple extraordinari va ser la creació del Consell de Dinamisme Econòmic i Foment de l’Ocupació de Puig-reig, proposat per l’oposició. Junts per Catalunya creu que hi ha de participar tots els agents econòmics del municipi amb l’objectiu de fer plans de dinamització comercial, empresarial, industrial, turística i d’ocupació. El govern veu bé la proposta perquè “sempre és bo obrir nous canals de comunicació” però creu que la reactivació ha d’anar més enllà del purament econòmic i ha de tenir en compte altres àmbits com el social i el cultural.

L’oposició renuncia a la remuneració per assistència al ple

Els cinc regidors de Junts per Catalunya a l’Ajuntament de Puig-reig van anunciar al ple que renuncien a la indemnització que havien de percebre per assistir al ple d’ahir. El partit de l’oposició ha decidit que els diners es destinin a la lluita contra el coronavirus i preveuen fer el mateix en els plens extraordinaris que, com el d’ahir, es convoquin amb l’objectiu d’informar exclusivament sobre la pandèmia. Les remuneracions per assistir al ple només són per a l’oposició, però és l’únic ingrés econòmic que perceben els regidors que no són a l’equip de govern.

X