Mobilitat Berguedà

Societat

Ginkgo impulsa una secció de receptes saludables des de casa, amb Xavi Ribolleda

Ginkgo impulsa una secció de receptes saludables des de casa, amb Xavi Ribolleda

Nova iniciativa de Ginkgo. L’associació de persones afectades pel càncer al Berguedà planteja una nova secció de receptes saludables des de casa a càrrec de cuiners professionals. De moment, l’única cara visible del projecte és el cuiner Xavi Ribolleda, que ho ha anunciat a les xarxes amb la idea que s’hi sumin altres professionals de la comarca.

La idea és publicar a les xarxes vídeos del cuiner on expliqui receptes senzilles i saludables per fer a casa. Un dels objectius de Ginkgo és fomentar una alimentació saludable. Entre d’altres iniciatives, organitzen tallers de broquetes de fruita a les escoles per despertar l’interès dels nens per la cuina. També programa amb freqüència xerrades amb nutricionistes per tractar els problemes relacionats amb l’alimentació durant i després del tractament de quimioteràpia o radioteràpia.

En un comunicat, Ginkgo recorda que l’alimentació propicia “moments difícils” per als pacients oncològics: “Els molesten les olors, tenen un sabor metàl·lic, l’estat físic i anímic no és el millor, molts deixen de cuinar i les rutines es converteixen en monòtones”. Menjar deixa de ser un plaer i, per això, l’entitat veu amb bons ulls implicar directament a cuiners professionals: “Ningú millor que ells farà d’aquest moment quotidià una cosa més atractiva, còmode i fàcil”.

confinament COVID-19 Cuina Ginkgo Xavi Ribolleda

Estic amb tu

Comentaris