Les franges horàries per fer esport i passejades al Berguedà només s’aplicaran a Berga

A partir d’aquest dissabte, 2 de maig, tots els residents de l’Estat espanyol podrà sortir a passejar amb una persona del mateix domicili i podrà sortir a córrer de manera individual. El ministre de Sanitat, Salvador Illa, ha anunciat aquest dijous a la tarda la decisió del govern estatal, amb un però: hi hauran franges horàries per evitar les aglomeracions que es van produir diumenge passat, el primer dia que podien sortir els infants.

Tot i això, aquestes franges horàries només s’aplicaran als municipis de més de 5.000 habitants. Per tant, el Berguedà en queda gairebé exempt totalment. Només Berga haurà de seguir al peu de la lletra les franges que ha anunciat el ministre Illa. A la resta de pobles, es pot sortir a fer qualsevol de les activitats permeses entre les sis del matí i les onze de la nit. Això sí, només un cop al dia, de manera individual o amb algú amb qui es convisqui i dins del municipi.

Les franges anunciades pel ministeri i que hauran de seguir els residents de Berga són aquestes:

6.00h-10.00h i 20.00h-23.00h

Esport de manera individual i dins del municipi

Passejades individuals o bé amb una persona que visqui amb tu. Les passejades han de ser, com a molt, a un quilòmetre de casa

10.00h-12.00h i 19.00h-20-00h

Passejades de persones de més de 70 anys o persones en situació de dependència. També, com a molt a un quilòmetre de casa.

12.00h-19.00h

Passejades d’infants menors de 13 anys. Un mateix adult pot acompanyar un màxim de tres infants i només pot sortir una vegada al dia i a un quilòmetre de casa.

****Les persones amb símptomes, en quarantena domiciliària o que hagin estat en contacte amb algun positiu no poden sortir a fer cap de les activitats.

X