La residència de Bagà torna a estabilitzar les defuncions, després del repunt de la setmana passada

Frenada la segona onada de morts a causa del Covid-19 a la residència Salarich Calderer de Bagà. Entre el 17 i el 22 d’abril, la residència va patir quatre morts i va patir un repunt després de gairebé una setmana sense defuncions. Però des del dia de Sant Jordi, el gràfic s’ha tornat a estabilitzar: en 8 dies hi ha hagut una sola mort, aquest dilluns.

La darrera difunta és una persona que estava hospitalitzada després de donar positiu a la prova del Covid-19. En total, han mort 26 persones a la residència des de l’inici del brot del Covid-19. Però avui és el tercer dia consecutiu que no hi ha baixes per defunció. Com en la majoria de residències del país, bona part de les proves PCR no s’han pogut fer fins ara i, per tant, és impossible certificar que totes les defuncions acumulades hagin estat a causa del virus.

A la Salarich Calderer de Bagà, a banda de les defuncions, les xifres de positius i residents simptomàtics també s’han estabilitzat. Després d’haver fet proves a tothom, la residència segueix amb 23 residents que han donat positiu i 5 persones aïllades pels símptomes que presenten, malgrat haver donat negatiu al test.

A banda, vuit persones han estat traslladades a d’altres centres per “alleugerir el nombre de residents a atendre”, segons va explicar a l’Aquí Berguedà l’alcalde del poble i vicepresident de la fundació de la residència, Joan Oña. D’aquestes 8 persones traslladades, quatre van ser derivades a la Santa Creu de Vic i quatre més, a l’Hospital Sant Andreu de Manresa. Una de les persones derivades a Manresa va morir.

En aquests moments, a la residència de Bagà també hi ha una resident amb tractament especial per haver estat en contacte amb positius, malgrat haver donat negatiu a la prova del Covid-19. A més, una resident està hospitalitzada, també amb resultat negatiu al test.