Covid-19 al Berguedà: els positius, continguts; els sospitosos creixen especialment a Puig-reig, Berga i Casserres

El Berguedà continua sent la comarca catalana amb més positius per habitant, però el nombre de nous casos detectats s’ha contingut en la darrera setmana. Des de dimecres passat, dia 29 d’abril, la comarca ha acumulat 10 nous positius (8 a Berga i 2 a Gironella), segons les dades que actualitza diàriament el Departament de Salut de la Generalitat al seu lloc web.

El que sí que ha patit repunts importants en alguns pobles són les persones sospitoses de portar el virus. És el cas de Puig-reig, on fa una setmana el nombre de sospitosos era de 248 i ara s’enfila fins als 396. L’alcaldessa en funcions i delegada del Govern a la Catalunya central, Alba Camps, ha constatat a l’Aquí Berguedà que “no hi ha hagut un augment de positius en les proves que s’han fet del virus”, però “la dada de sospitosos no sabem cada quan s’actualitza i això ens fa pensar que el repunt potser no és tan real com indiquen les dades”.

A Casserres també hi ha hagut un repunt sorprenent: de 41 a 80. L’alcalde, Josep Colilles, ha recalcat a l’Aquí Berguedà que “no hi ha cap context d’alarma al municipi ni indicis que hi pugui haver hagut un brot”.

A Berga el nombre de sospitosos ha acumulat 68 casos més per enfilar-se fins als 253 acumulats des de l’inici de la pandèmia. A Gironella, Avià i Bagà, la xifra de sospitosos també augmenta però de forma molt més continguda: 17 a Gironella (141, en total), 3 a Avià (27) i 6 a Bagà (94).

El recull de la Generalitat només mostra les dades dels municipis de més de 200 habitants. Així doncs, en clau berguedana, no hi ha dades de Castellar de n’Hug, Viver i Serrateix, Sta Maria de Merlès, la Nou, Castellar del Riu, Sagàs, Montclar, Capolat, Castell de l’Areny, la Quar, Fígols, Sant Jaume de Frontanyà i Gisclareny.

Són casos positius acumulats, no actius

El recull de dades del Departament de Salut mostra resultats acumulatius, no actius. Segons explica el propi Departament, els casos positius acumulats són aquells que han donat positiu en alguna prova diagnòstica (PCR o test ràpid), mentre que els casos sospitosos acumulats corresponen a persones que en algun moment han presentat símptomes i un professional sanitari els ha classificat com a possible cas, però no tenen una prova diagnòstica (PCR o test ràpid) amb resultat positiu. Tots ells són casos activats pel servei de vigilància epidemiològica.

Les dades que es mostren són aquelles que s’ha pogut identificar la seva zona de residència segons consta en la targeta sanitària. Per mantenir la privacitat de les dades, només es mostren els municipis amb més de 200 habitants.

La informació que es visualitza prové del registre RSAcovid19 del Departament de Salut i s’actualitza diverses vegades al dia.

Aquest és el recull de les dades per municipis que n’ha fet l’Aquí Berguedà. A cada poble, entre parèntesis apareix la variació respecte dimecres 29:

X