David Font, sobre el Covid-19 a la residència de Gironella: “Hi ha més casos dels que voldríem però menys dels que esperàvem”

“Hi ha més casos dels que voldríem i menys dels que esperàvem, ja que el virus va entrar a la residència”. L’alcalde de Gironella, David Font, ha confirmat aquest dilluns a l’Aquí Berguedà que la residència del poble, la Sant Roc, ja ha fet totes les proves PCR a residents i treballadors, i ja se’n coneixen els resultats. Amb tot, el govern municipal i el Departament de Salut han consensuat no donar dades concretes sobre l’afectació perquè asseguren voler “posar el focus, no tant en el nombre de casos, sinó en l’esforç humà que s’està fent per recuperar espais i tornar a la normalitat”.

Pel que fa als casos, tant Salut com l’Ajuntament de Gironella es remeten a les dades que diàriament actualitza la Generalitat i que ja inclouen les persones que viuen o treballen en residències i que s’han contagiat. Partint d’aquestes dades, des de dimecres passat fins aquest dilluns s’han detectat dos nous casos positius a Gironella, que n’acumula 64 des de l’inici de la pandèmia. A banda, hi ha 17 nous casos sospitosos i un total de 141 des de l’inici de la crisi.

Pel que fa a les defuncions, Salut no publica les morts per municipi, sinó per comarques, per “evitar la identificació de les persones difuntes i garantir-ne la confidencialitat”. Al Berguedà, fins aquest dilluns, han mort 95 persones a causa de la pandèmia.

Sobre les actuacions que s’estan fent a la residència Sant Roc de Gironella, David Font ha explicat que en els últims dies personal dels Bombers ha desinfectat espais del centre per “recuperar l’abans possible les dinàmiques dels residents i recuperar zones segures”. A més, la residència també ha rebut la visita de Metges Sense Fronteres, que han polit alguns dels nous protocols que el centre ha aplicat per afrontar el Covid-19.

A banda, l’alcalde ha afirmat que la majoria dels residents que van haver de ser traslladats a l’hospital milloren i, fins i tot, alguns d’ells han rebut l’alta.

X