El Berguedà és la comarca de Catalunya amb més positius de COVID-19 per cada 10.000 habitants

El Berguedà és la comarca catalana amb més positius de COVID-19 per habitant i la segona en la taxa de defuncions per cada 10.000 habitants. Només l’Anoia, el punt on es va detectar el primer gran brot del virus, supera el Berguedà en aquesta última dada. En total, s’han detectat 475 positius, han mort 90 persones i hi ha més de 1.000 sospitosos de portar el virus en una comarca de 39.446 habitants.

El Berguedà és la segona comarca amb més defuncions per habitant a causa del coronavirus de tota la Catalunya central. Només l’Anoia supera en incidència per habitant les xifres del Berguedà. Els 90 berguedans que han mort fins ara a causa del coronavirus fan que la taxa crua de defuncions per cada 10.000 habitants sigui de 22,82. L’Anoia té una taxa crua de 35,7 i el Bages, la tercera comarca catalana al rànquing, de 22,81.

En dades absolutes, a la Catalunya central, l’Anoia és la comarca amb més defuncions de la Catalunya central (431), però el Bages és molt a prop, amb 408 víctimes mortals a causa de la pandèmia. Osona és la tercera comarca de la demarcació, amb 233 defuncions, i el Berguedà la quarta. Molt lluny d’aquestes xifres hi ha el Ripollès, el Solsonès i la Cerdanya: a la primera comarca hi ha hagut vuit defuncions mentre que al Solsonès n’hi ha hagut dues i la Cerdanya no n’ha registrat cap.

Les dades són les que el Departament de Salut, a través de l’Agència de Qualitat i Avaluació Sanitàries de Catalunya (AQuAS), actualitza diàriament al seu web. Les xifres de defuncions provenen de les empreses de serveis funeraris i es mostren per comarques per evitar la identificació de les persones difuntes i garantir-ne la confidencialitat.

Consulta totes les dades del defuncions per habitant proporcionades pel Departament de Salut

La primera comarca en positius per habitant

Pel que fa als contagis per habitant, el Berguedà és la primera comarca catalana. En total s’han contagiat 475 berguedans i hi ha 1.011 persones que presenten símptomes de ser portadors del virus, malgrat que encara no ho ha corroborat una prova mèdica. Tot plegat suposa que més d’un 12% de les persones empadronades a la comarca han estat contagiades, el percentatge de contagis més alt de Catalunya.

Les xifres disten molt de les que ofereix diàriament el centre hospitalari de referència, l’hospital Sant Bernabé. Això respon al fet que hi ha moltes persones empadronades al Berguedà que estan sent tractades fora de la comarca.

En contagis per habitant, el Berguedà és líder, tot i que en contagis absoluts és lluny de les comarques amb més afectació (les més poblades). A la Catalunya central, el Bages ha registrat 1.908 contagis; Osona, 1.261; i l’Anoia, 1.012.

Les dades que es mostren són aquelles en les quals Salut ha pogut identificar la zona de residència que consta a la targeta sanitària de cada persona.

Consulta les dades de casos detectats proporcionades pel Departament de Salut

X