L’Ajuntament de Berga i Berga Comercial ofereixen desinfectant de mans a tots els comerços de la ciutat

L’Ajuntament de Berga i Berga Comercial repartiran gel hidroalcohòlic per a la desinfecció i higiene de les mans a tots els comerços que ho desitgin de forma gratuïta. La distribució es farà des del Telecentre de Berga (carrer del Programari, s/n) dijous i divendres d’aquesta setmana, dies 7 i 8 de maig. L’horari de dijous serà de 4 a 7 de la tarda, mentre que l’horari de divendres serà d’11 del matí a 2 del migdia i de 5 a 7 de la tarda.

La dispensació del material s’adreça a tots els establiments, sense distincions. Això sí, Berga Comercial facilitarà un pack personalitzat als establiments adherits a l’associació i posarà a disposició de la resta, a preu de cost, equipaments de protecció individual (EPIs) que té en estoc. L’objectiu és “garantir una reobertura de comerços i establiments amb seguretat quan les autoritats competents ho corroborin, tenint en compte les diferents fases del pla de desconfinament”.

La dispensació de desinfectant és només una de les mesures contemplades en el pla de reobertura que ha elaborat Berga Comercial i que l’Ajuntament de Berga vol fer extensiva, en la mesura del possible, a la resta de botigues i serveis de la ciutat. A banda del gel, es lliurarà un protocol amb recomanacions pels establiments i una cartellera explicativa de les mesures sanitàries adreçades a les persones que accedeixen als comerços.

Paquets de material bàsic per a la reobertura

L’Ajuntament de Berga facilitarà una ampolla de litre de gel hidroalcohòlic als petits comerços, bars, restaurants i empreses de serveis que estiguin oberts al públic i es trobin ubicats al terme municipal de Berga. Així mateix, es lliurarà un document gràfic que recollirà les mesures de protecció bàsiques per accedir al comerç, així com l’aforament permès a cada local, tenint en compte les restriccions actuals per la pandèmia de la Covid-19. Aquest material serà gratuït per a tothom qui acrediti tenir un establiment dels indicats anteriorment.

D’acord amb la propera reobertura dels comerços, i per tal de facilitar que els veïns i veïnes puguin realitzar les compres amb la major seguretat possible, l’Ajuntament de Berga ha decidit dur a terme aquesta mesura que busca reduir al màxim el risc de contagis i s’adequa a la obligatorietat marcada pel BOE de disposar necessàriament de gel hidroalcohòlic a l’entrada dels establiments per a la clientela.  També es facilita que els establiments puguin complir amb l’obligatorietat d’indicar les mesures higièniques i d’aforament dels seus locals.

X