L’embassament de la Baells obre comportes i l’ACA alerta de la crescuda del cabal del Llobregat

S’obren les comportes de l’embassament de la Baells. Les pluges de les últimes hores han empès l’Agència Catalana de l’Aigua a prendre la decisió. També en base a la previsió del Servei Meteorològic de Catalunya, l’ACA ha anunciat un augment del cabal de sortida de la Baells de fins a 16m3/s a partir de 2/4 de 5 de la tarda d’aquest diumenge, 10 de maig.

L’ACA explica en un comunicat que “el cabal alliberat és un cabal poc habitual però no hauria de representar cap risc d’inundació llevat de zones puntuals”. En aquest darrer sentit, el cabal pot augmentar sobtadament en zones properes a l’embassament i alguns ajuntaments, com el de Gironella, ja han emès avisos a través de les xarxes socials.

Per evitar accidents, el Centre de Coordinació Operativa de Catalunya (CECAT) demana que es mantingui el tancament de punts baixos, guals i accessos a la llera del Llobregat i que s’avisi aquelles persones que facin activitats a la llera.

X