Les bosses del porta a porta es tornen a repartir a partir de dilluns, 18 de maig

Les oficines del porta a porta tornaran a obrir el proper dilluns, 18 de maig. D’aquesta manera, es reprèn la distribució de bosses per a la recollida de residus als dotze municipis del Berguedà que van implementar el sistema a finals del 2018.

D’entrada la reobertura de les oficines es farà amb un torn intensiu durant dues setmanes i, a partir de l’1 de juny, està previst tornar als horaris habituals. Els horaris intensius se seguiran des del dilluns 18 de maig fins divendres 29: aquests dies hi haurà les oficines obertes matí i tarda, i amb alguns canvis d’ubicacions respecte els punts habituals, depenent de les necessitats de cada municipi.

En aquest darrer aspecte, es descentralitzen alguns punts per minimitzar desplaçaments i facilitar l’accés als mateixos. Un dels objectius principals és reduir les cues el mínim possible i l’aglomeració de persones tot i ser conscients que fa 2 mesos que les oficines són tancades. Són punts d’atenció només per a la ciutadania; per als comerços i serveis s’establirà un mètode específic de repartiment, que serà degudament comunicat.

Les mesures de seguretat seran molt exigents i, en aquest sentit, el Consell garanteix a totes les treballadores uns Equips de Protecció Individual (EPI) formats per mascareta, guants, gel desinfectant, draps de neteja i mampara de separació de metacrilat. Per a les persones usuàries, serà obligatori l’ús de mascareta i desinfectar-se les mans abans de l’atenció directa. Hi haurà gel hidroalcohòlic  disponible a cada punt. Les distàncies de seguretat també s’hauran de seguir de manera estricta.

Per evitar aglomeracions i cues, es fa una crida perquè no es vagi a les oficines si no és estrictament necessari. Més endavant, els punts seguiran oberts. Es poden recollir bosses d’altres persones (familiars o veïns) però cal portar noms, cognoms, adreça i telèfon. Si és el cas, una estona abans del tancament del punt els responsables informaran les persones que hi hagi a la cua quina serà l’última de ser atesa i evitar així que es continuï formant una cua més llarga.

En el cas d’Olvan, l’ajuntament ha optat perquè la ciutadania vagi a les oficines només amb cita prèvia. Per tant, qualsevol persona que vulgui anar als punts d’Olvan i Cal Rosal, durant la segona quinzena de maig, ha de trucar al telèfon de l’ajuntament. En els altres casos no hi ha cita prèvia.

X