El Ple de l’Ascensió rebutja fer Patum aquest juny amb 16 vots en contra i una abstenció

Una sessió de 8 minuts i 16 segons. Ràpida com se’n recorden poques. El Ple de l’Ascensió ha rebutjat aquest diumenge fer Patum per Corpus, és a dir, entre el 10 i el 14 de juny. Ha estat en una sessió telemàtica simple: l’alcaldessa ha obert i tancat la sessió i, entremig, tots els regidors –almenys, tots els que han pogut- han emès el seu vot.

Dels 17 regidors del plenari, 16 han votat en contra de celebrar la festa. S’ha produït una abstenció, del regidor Eloi Escútia (CUP), per problemes de connexió. El secretari ha demanat a tots els regidors, un per un, si volien que es fes Patum o no. Tot anava sobre el previst fins que ha estat el torn d’Escútia, a qui no s’ha pogut veure al llarg de la sessió, presentant símptomes evidents de mala connexió en tot moment. El secretari no ha rebut ni un ‘sí’ ni un ‘no’ com a resposta, quan ha dit el nom del regidor, i ha comptat una abstenció.

En acaba la resta de votacions, l’alcaldessa ha fet un breu discurs que ha precedit la cloenda de l’acte amb l’himne de Berga. En el seu discurs, Venturós ha recordat que les darreres Patums que no es van celebrar van ser les de 1937 i 1938, perquè la Guerra Civil Espanyola ho va impedir. L’alcaldessa ha lamentat que “la pandèmia deixa un panorama molt gris” i ha tingut un record per les persones que han mort en els últims mesos per culpa del virus, així com també les persones que han hagut de patir aquestes pèrdues. Venturós també ha exalçat la feina dels treballadors essencials durant la pandèmia.

Pel que fa a la Patum, el discurs de l’alcaldessa ha recordat que “la Patum és una festa que no fa l’Ajuntament, sinó els veïns i veïnes”. També ha recalcat “la incertesa” que ara mateix provoca pensar en un ajornament fins d’aquí a uns mesos. I ha afirmat que, malgrat la decisió que el Ple ha pres avui, “sabem que la Patum tornarà a bategar”.

X