El Consell Comarcal aprova el Pla de Joventut amb l’objectiu d’afavorir l’arrelament juvenil al Berguedà

El ple del Consell Comarcal del Berguedà va aprovar aquest dijous el Pla Comarcal de Joventut, el document que regirà les polítiques comarcals de joventut en els propers anys. El pla defineix les línies estratègiques a treballar i estableix els suports als municipis, tal com va explicar al ple comarcal el conseller de l’àrea, Abel Garcia. Tots els grups hi van donar suport i la proposta es va aprovar per unanimitat.

A nivell local, els ajuntaments adapten les polítiques que es fixen comarcalment a través dels Plans Locals de Joventut que acostumen a agafar com a referència el PCJ fixant-ne les seves prioritats. De fet, el personal tècnic del Consell Comarcal de Joventut està donant suport a diversos municipis per a la redacció dels seus respectius plans locals agafant el document comarcal com a punt de partida.

El Pla Comarcal de Joventut fixa quatre línies estratègiques: millorar les transicions juvenils i l’emancipació, promoure processos de participació, treballa a favor de l’arrelament juvenil i consolidar les estructures tècniques de joventut. Per aconseguir aquests quatre objectius es fixen 15 accions que toquen diversos àmbits, des de salut fins a habitatge, passant pel lleure i la inserció laboral.

El PCJ és el resultat de mesos de treball, que ha combinat espais de trobada i reflexió entre tècnics i agents claus del territori, així com la participació de les persones amb enquestes i espais de debat. La fase d’avaluació és clau per a l’assoliment dels objectius fixats: hi haurà una avaluació anual a nivell tècnic i polític i un grup motor de joves que puguin participar en aquesta avaluació de forma continuada al llarg d’aquests quatre anys.

Es pot consultar el document complet, AQUÍ.

X