Josep Maria Altarriba deixa el Consell Comarcal per centrar-se en la seva tasca com a alcalde de Puig-reig

L’alcalde de Puig-reig, Josep Maria Altarriba, deixarà de ser conseller comarcal en les properes setmanes. Així ho va anunciar aquest dijous, per sorpresa, al final del ple telemàtic del Consell. Altarriba va exposar dos motius essencials per justificar la seva renúncia: el primer, “personal”, per poder centrar les seves forces en la feina com a alcalde; i el segon, més polític, per la “decepció” davant el que entén per “política de paraules i no de fets”, tant al Consell com en administracions supracomarcals.

L’alcalde de Puig-reig ha recalcat que el principal motiu és “personal”, “per honestedat”. Problemes de salut l’han obligat a aparcar la política en els darrers mesos i ara, ja tornat, assegura “no tenir les mateixes energies que abans” i preferir “dedicar-les a Puig-reig, que suposo que aquests mesos que vindran ho necessitarà”.

Amb tot, Altarriba també es va mostrar crític i decepcionat amb la política que ha trobat fora del seu municipi. En aquest aspecte, va lamentar que s’ha trobat “un tipus de política que no m’acaba d’agradar” i, fins i tot, va afegir que “a vegades utilitzem la política per fer bombo, quan en realitat el que s’està fent és mentir les persones”. Amb tot, va assegurar que aquest tipus de política, no només es refereix al Consell Comarcal, sinó també a la Diputació, la Generalitat i altres administracions supracomarcals.

Tots els grups comarcals van lamentar l’adeu sobtat de l’alcalde de Puig-reig, que, per cert, ja va anunciar que, si no hi ha canvis d’última hora, el seu relleu serà l’alcalde de Saldes, Moisès Masanas.

El president, Josep Lara (JxCAT), va comprometre’s a “seguir apretant perquè els ajuts que han d’arribar des de la Generalitat i la Diputació siguin una realitat”. També va assegurar que “pocs ajuntaments podran criticar el Consell d’haver fomentat diferències en favor d’alguns municipis”. Lara va agrair “la forma de treballar i entendre la política” d’Altarriba: “Quan una cosa no l’has vist clara, sempre has estat capaç de demanar”.

Des de la CUP, Ivan Sànchez va remarcar, com Lara, que “et trobarem molt a faltar, segur”. També va afegir que “portem un any de Consell i crec que hem estat d’acord en pràcticament tot”. Des de la vessant personal, Sànchez va confiar haver guanyat “un amic” i va estendre la mà a l’alcalde de Puig-reig: “Pel que necessitis, ens seguirem trobant en la política i, espero, fora d’ella, que serà molt més sa”.

Des del PSC, Abel Garcia també va recalcar que “el debat polític està molt per sota del personal” i va reafirmar que “tenim uns quants cafès pendents”. Des del punt de vista polític, Garcia es va comprometre a seguir picant la porta de la Diputació, governada pel seu partit: “No m’he cansat mai de fer-ho i així serà sempre”.

La portaveu de les agrupacions d’electors, Patrocini Canal, visiblement emocionada, va lamentar que l’adeu de Lara sigui per motius de salut: “Hagués preferit que fos perquè te’n vas a fer la volta al món o perquè t’agafes un any sabàtic”. Per això, va reafirmar que Altarriba està “en plenitud de condicions per poder continuar” i li va desitjar “que tot vagi molt bé i et recuperis”.

Finalment, el representant de Bagà Endavant, Pep Llamas, va remarcar que “hem compartit el Consell sense cap mena de problema” i va ressaltar que “el gest de centrar les forces en una feina tan dura com la d’alcalde és un gest que t’honora”. Per tot plegat, Llamas li va desitjar “sort i encerts” i li va estendre la mà: “Des de les muntanyes de Bagà estarem amb vosaltres per tot el que necessitis”.

X