ERC reitera la necessitat d’invertir en l’escola bressol de Berga i el govern diu que ho farà quan arribin els diners

El ple d’aquest dijous a l’Ajuntament de Berga també ha aprovat una moció de l’oposició que insta el govern a invertir 105.000 euros en l’escola bressol de la ciutat. Aquests diners són els que la Generalitat s’ha compromès a pagar per retornar les inversions que des del 2012 no ha fet en les escoles bressol del país.

La moció demanava que es dediqués una part d’aquests diners a implementar una tarifació social del servei; i la resta, a inversions per millorar o ampliar el centre. En l’exposició de la moció, el portaveu d’ERC, Ramon Camps, ha recordat que “el deute de la Generalitat amb la ciutat és, principalment, amb l’escola bressol” i, per això, requereix que el centre sigui el principal beneficiari de la quantitat.

Des del govern, el regidor d’Educació, Eloi Escútia, ha recordat que “els diners no són un regal caigut del cel, sinó el retorn d’uns diners que no s’han pagat des del 2012 i que no s’acabaran de retornar fins el 2028”. Escútia ha coincidit amb Camps que “la Generalitat és lenta a l’hora de pagar” i, precisament per això, ha recalcat que no faran cap inversió fins que disposin dels diners que els han promès. Per això, el sentit de vot de la CUP ha estat una abstenció, mentre que els tres grups de l’oposició hi han votat a favor.

Escútia, a més, ha dit que, abans de pressupostar una inversió, “cal que decidim en què farem servir els diners que ens arriben”. I aquesta tasca, ha dit, encara no s’ha consensuat, de manera que no es pot fer amb “la celeritat” que demanava Esquerra en l’exposició de la moció.

Des de l’oposició, Ramon Camps ha assegurat que “si anem a veure l’escola bressol, parlem amb la direcció i amb la comunitat educativa, segur que sabran ràpidament on gastar-se els diners i no serà en aixetes d’or”. En això, en certa manera, també hi ha coincidit el regidor Escútia: “Invertirem en allò que el centre necessiti, però primer ho hem de definir”. I això, el govern ha deixat clar que no serà fins que els diners siguin a les arques municipals.