L’Ajuntament de Berga demana “responsabilitat col·lectiva” en les celebracions espontànies que es puguin produir per Corpus

L’Ajuntament de Berga ha emès un ban informatiu que recorda al veïnat les mesures de seguretat establertes durant la fase 2 del desconfinament. L’Ajuntament és conscient que es produiran celebracions espontànies al carrer i domicilis particulars durant els dies de Corpus, davant la suspensió de la Patum.

Per això, el consistori apel·la a “la responsabilitat individual i col·lectiva” i demana “la col·laboració de la ciutadania a l’hora de respectar les mesures de seguretat en les trobades socials” que es facin per Corpus. De fet, l’Ajuntament va anul·lar la Patum, que s’havia de celebrar del 10 al 14 de juny, per la impossibilitat de poder garantir el desenvolupament habitual de la festa, ja que resulta difícil mantenir la distància social entre la multitud de persones que hi participen.

BAN Corpus (1)

Mesures preventives

Les restriccions de la Fase 2 del desconfinament en què es troba actualment la ciutat de Berga permeten les trobades de fins a 15 persones que no conviuen al mateix domicili, tant a l’aire lliure com a casa, mantenint la distància social de 2 metres entre persones. També cal fer ús de la mascareta en espais oberts o tancats, on no sigui possible mantenir aquesta distància de seguretat.