Berga, Patum, Política

L’oposició en bloc demana la dimissió de Roser Rifà per “no respectar el que la institució exigeix a la ciutadania”

L’oposició en bloc demana la dimissió de Roser Rifà per “no respectar el que la institució exigeix a la ciutadania”

Els tres partits de l’oposició de l’Ajuntament de Berga (Junts per Berga, ERC i PSC) demanen la dimissió de la primera tinent d’alcaldessa, Roser Rifà, pel polèmic salt de maces d’aquest dimecres, que en les últimes hores s’ha viralitzat. Ho han fet en un comunicat conjunt emès aquesta tarda i negociat i consensuat des de primera hora del matí.

Segons consideren tots tres partits, “una persona que forma part de la corporació i que té competències de govern ha de respectar el que la institució exigeix al a ciutadania”. Entenen que Rifà no ho ha fet. I constaten que va fer “un salt de maces sense respectar i fent cas omís al que determinen els protocols sanitaris de la fase de desconfinament”.

L’oposició també demana responsabilitats al govern municipal pel que entenen com “una nul·la planificació en matèria de seguretat i la manca de reacció als fets que s’anaven donant durant la nit”. En aquest aspecte, l’oposició exigeix pel que queda de Corpus “un reforç policial i una millor planificació per donar compliment a la situació d’excepcionalitat”.

Els diferents portaveus dels partits expliquen en un comunicat que van demanar “explicacions i mesures per corregir les situacions”. La CUP s’ha reunit aquest matí però, de moment, no s’ha pronunciat al respecte.

Ajuntament de Berga CUP ERC Junts per Berga Oposició Patum patum confinada PSC Roser Rifà

Comentaris