Berga incrementa les mesures de seguretat i valora suspendre la Patum confinada si no es compleixen les mesures

L’Ajuntament de Berga i els cossos de seguretat incrementaran les mesures de control els dies que resten de Corpus arran de les concentracions espontànies de persones d’aquest dimecres a la nit, simulant salts de Patum.

S’emetrà un missatge a través de la megafonia del carrer Major i els vehicles policials. Es demana a les persones de poblacions veïnes que no vinguin a la ciutat perquè la Patum ha estat suspesa i tots els actes alternatius es poden fer des de casa. Per controlar-ho, la policia farà controls a les entrades de la ciutat el proper dissabte, amb la idea també de controlar que persones d’altres regions sanitàries accedeixin a la ciutat i se saltin el confinament.

A banda, el consistori està valorant la possibilitat de suspendre els actes de La Patum Confinada, en cas que no es respectin les mesures i recomanacions esmentades.

Suport al sector d’hostaleria i restauració

Els cossos de seguretat realitzaran noves accions de suport als locals per recordar les mesures establertes en la Fase 2. Les restriccions contemplen una ocupació màxima del 40% de l’aforament dels locals, establir una distància de 2 metres entre taules i agrupacions de taules, així com entre les persones que ocupen les taules. No es pot consumir a la barra de l’establiment i els locals han d’establir un itinerari per evitar aglomeracions per prevenir el contacte entre clients.

Pel que fa a les terrasses, l’ocupació màxim és del 50% de les taules respecte la llicència municipal. Hi pot haver un màxim de 15 persones en una taula o grup de taules, respectant la distància de seguretat de 2 metres entre taules i persones. També es contempla la possibilitat de restringir l’horari de tancament de bars i restaurants durant els propers dies.

Respecte al personal sanitari

El personal sanitari demana empatia i respecte per la seva feina i per la vida de les persones. Els professionals de la salut han hagut de fer front a la pandèmia de la Covid-19 en unes duríssimes condicions de treball i han hagut de suportar una forta càrrega de feina durant els darrers mesos.

Els sanitaris recorden que la situació no està superada i temen que es pugui produir un rebrot de la Covid-19 com a conseqüència de les concentracions espontànies de persones. Per això, rebutgen les aglomeracions i actes que s’han produït i adverteixen que la suspensió de La Patum comporta no disposar del dispositiu especial d’emergència per atendre determinades urgències relacionades les celebracions patumaires de forma espontània. Per tot això, el personal sanitari demana la col·laboració dels veïns i veïnes per mantenir les mesures preventives i contribuir a aturar el risc de contagi.

En les properes hores, l’Ajuntament té previst emetre un comunicat sobre els fets relacionats amb la primera tinent d’alcaldessa, Roser Rifà.