L’alcaldessa i els caps de colla de la Patum entreguen els rams de la festa a les residències i a Queralt

Diumenge d’homenatges a Berga. L’alcaldessa de la ciutat, Montse Venturós, i tots els caps de colla de la Patum han entregat els rams de les gegantes i l’àliga a les dues residències de la ciutat i al santuari de Queralt. Ho han fet en homenatge a les víctimes del Covid i a les persones que han estat lluitant-hi des de primera línia.

Tant la directora assistencial de la Sant Bernabé com la mare superiora de les Germanetes han assegurat que el gest ha estat molt important pels avis de la residència des del punt de vista anímic. A la Sant Bernabé, Ester Cardona ha explicat que “els avis esperen veure els gegants cada dimecres de Corpus i aquest any no han pogut”. De fet, segons Cardona, quan els avis han sabut que rebrien un ram de la geganta, la pregunta de molts ha estat: “I el portarà la geganta?”.

A les Germanetes, els avis de la residència han anat sortint als balcons a mesura que s’acostava l’hora del lliurament del ram. La mare superiora, Sor Ana Isabel, ha reiterat que els avis han estat molt contents de rebre els caps de colla. De fet, durant una bona estona ha sonat la Patum per la megafonia externa de la residència i molts avis s’ho miraven des del balcó, picant de mans. La mare superiora no ha amagat que “la residència ho ha passat molt malament”  però ha celebrat que “ara sembla que comencem a anar bé”. Actes com el d’avui ajuden a recuperar els ànims, ha dit.

A Queralt, l’acte ha comptat amb desenes de persones entre el públic, a l’esplanada de davant del santuari. L’alcaldessa ha deixat el ram al costat de la verge i ha sonat el ball de l’Àliga. Després, s’ha procedit a un minut de silenci en homenatge a les víctimes del Covid i les persones que hi han lluitat.

Els tres actes, en imatges

PATUM20-ram-resi-stbernabe-4

PATUM20-ram-resi-stbernabe-3

PATUM20-ram-resi-stbernabe-2

PATUM20-ram-resi-stbernabe-1

PATUM20-ram-resi-stbernabe

PATUM20-ram-germanetes-4

PATUM20-ram-germanetes-3

PATUM20-ram-germanetes-2

PATUM20-ram-germanetes-1

PATUM20-ram-germanetes

PATUM20-ram-queralt-2

PATUM20-ram-queralt-1

PATUM20-ram-queralt