Berga

Detingut un advocat de Berga que falsificava documents per aconseguir prestacions de la Seguretat Social

Detingut un advocat de Berga que falsificava documents per aconseguir prestacions de la Seguretat Social

Agents de Mossos d’Esquadra han resolt un presumpte cas reiterat de falsedat documental, estafa processal i/o frau a la Seguretat Social que duia a terme un advocat d’un bufet de Berga. Els Mossos han detingut el professional per alterar i falsificar documents mèdics amb l’objectiu d’aconseguir per als seus clients unes prestacions econòmiques per invalidesa. A banda dels seus representats, en l’engany s’hi ha vist involucrat també personal mèdic, ja que l’advocat falsificava les seves signatures professionals per certificar els documents sanitaris.

La investigació es va iniciar fa més d’un any a petició de la Fiscalia d’Àrea de Manresa i en coneixement del Jutjat d’Instrucció número 3 de la mateixa localitat. Durant aquest temps els investigadors van analitzar la documentació que havia gestionat i tramitat l’advocat davant la Seguretat Social amb l’objectiu d’obtenir una prestació econòmica per als seus representats.

Tots els clients investigats que van declarar en seu policial -almenys 16- van reconèixer haver contractat els serveis de l’advocat per representar-los en els procediments oberts davant la Seguretat Social a fi i efecte d’aconseguir unes prestacions econòmiques per raó de les seves patologies. Era l’advocat qui gestionava la documentació mèdica i la presentava al Jutjat en nom dels clients.

Als investigadors els va cridar l’atenció que entre la documentació presentada per l’advocat constava en tots els casos un estudi d’audiometria per a cada un dels seus clients que els seus representats no reconeixien. A banda cap dels clients no presentava cap signe de problemes auditius. Les investigacions van poder determinar que la signatura del doctor que acreditava aquest estudi d’audiometria també havia estat falsificada i que l’advocat alterava informes del Catsalut per als seus interessos.

El detingut va passar a disposició judicial el passat 9 de juliol i el Jutjat en va decretar la seva posada en llibertat sense fiança a l’espera de judici.

Estic amb tu

Comentaris