Un nou despreniment obliga a tallar el vial que enllaça la carretera que travessa Puig-reig i la que porta a Casserres

Enèsim despreniment al vial que enllaça la carretera que travessa Puig-reig i la que porta a Casserres. Les intenses pluges dels últims dies van provocar la caiguda de diverses pedres al mig de la carretera, i aquest dilluns l’Ajuntament va decidir prohibir-hi la circulació de nou. “Vam estar de sort perquè al cap de poca estona hi va caure una roca de grans dimensions que hauria pogut fer molt mal”, ha assegurat a l’Aquí Berguedà l’alcalde de Puig-reig, Josep Maria Altarriba.

La carretera té problemes sovint. Es va inaugurar en el moment de construir la C-16, amb l’objectiu de connectar la carretera travessera de Puig-reig i la carretera que comunica el municipi amb Casserres. La variant és propietat de la Generalitat i sol patir despreniments. L’últim contratemps important va ser fa dos estius: la Generalitat hi va actuar però no hi va fer una reforma definitiva.

Això ha fet que els problemes persisteixin. De fet, inicialment hi havia un compromís perquè l’Ajuntament passés a ser el propietari de la carretera, però aquests problemes recurrents fan que Puig-reig no accepti assumir-ne la titularitat. “No podem afrontar les despeses de manteniment que té el vial fins que no s’hi posi un remei definitiu”, reitera l’alcalde de Puig-reig.

Per això, ara, l’Ajuntament es nega a posar data a la reobertura del vial. L’alcalde diu que “no ho farem fins que la Generalitat hi actuï”. Des d’aquest dilluns, el govern municipal ha intensificat contactes amb el Govern català perquè hi posi remei, i confien que la circulació es pugui reprendre “el més aviat possible”.

X