Montajes Rus proposa rebaixar els acomiadaments de 248 a 179

La direcció de Montajes Rus ha plantejat al comitè d’empresa, aquest dimarts, rebaixar els acomiadaments de 248 a 179, després de negociar-ho amb ICL. Els treballadors que no fossin acomiadats serien recol·locats a la mina de Súria, mantenint-se en plantilla de Montajes Rus i, per tant, en les mateixes condicions de subcontractats. Tot i això, el col·lectiu ha rebutjat la proposta i la taula de negociació segueix sense acord.

Volem que tots els treballadors siguin recol·locats i, si no pot ser, el mínim d’acomiadaments i en les millors condicions possibles”, ha assegurat Mercè Gómez, secretària general d’UGT al Bages-Berguedà. Aquest dimarts s’ha celebrat la tercera de les reunions entre la direcció i el comitè d’empresa, que ha durat poc més d’una hora. El membre del comitè, Daniel Erra, lamenta que de moment les negociacions “no van ben encaminades“. En el cas que s’arribés al 23 d’agost sense un acord entre les dues parts, Erra assenyala que “la direcció farà el que cregui“.

Entre els aspectes que està causant més disputa, hi ha el pagament de les indemnitzacions. Aquest dimarts, ha explicat Mercè Gómez, s’ha assolit que es pagui 21 dies per any treballat en lloc de 20. També que es faci un pagament inicial del 70% de la indemnització i un segon del 30%, i no el 60 i 40% que inicialment plantejava l’empresa.

Coincidint amb les negociacions entre la direcció i el comitè d’empresa, els treballadors de Montajes Rus han engegat mobilitzacions de rebuig a l’ERO. “Mirarem a veure si amb la força dels companys podem aconseguir alguna cosa però la cosa no està gens clara”, lamenta Erra, que afegeix que de moment les accions “no han tingut resultat, a veure si a partir d’ara això canvia”.