L’ACA destina set ajuts al Berguedà per millorar el subministrament d’aigua

L’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) preveu ajuts econòmics per millorar el subministrament d’aigua de set punts diferents de la comarca. L’empresa pública de la Generalitat aportarà un total de 20 milions d’euros fraccionats en 165 ajuts que han de permetre millorar la captació d’aigua de diversos municipis i indrets de Catalunya amb mancances de subministrament.

Al Berguedà els ajuts econòmics seran sobre les següents actuacions: millora de les mesures de seguretat i accessibilitat a la presa de Fuives (que nodreix d’aigua Gironella), connexió i portada d’aigües de Cal Rosal a Olvan, millora de la portada d’aigua de la captació principal al dipòsit de Bagà i del canal d’aigua del Túnel del Cadí, projecte de construcció del nou pou i segellat del pou malmès de Vallcebre, construcció de la xarxa de distribució entre el pou del Vilar i el dipòsit de La Casanova de Montclar, i renovació i millora de la xarxa d’abastament d’aigua a la Font de l’Arç de Vilada. L’ACA preveu que els municipis engeguin les obres a mesura que disposin del projecte constructiu i del finançament per poder efectuar els treballs.

X