Puig-reig ja llueix amb l’enllumenat de tecnologia LED

Puig-reig estrena aquest mes d’agost el nou enllumenat urbà LED, i se suma així a d’altres municipis de la comarca com Berga, Gironella o Saldes que ja l’han instal·lat anteriorment. El projecte, que ha costat un total de 471.736,13 €, ha estat finançat per un préstec a cost zero concedit pel fons europeu FEDER a través de l’Institut per la Diversificació i Estalvi d’Energia (IDAE).

El regidor d’Obres i serveis de l’Ajuntament de Puig-reig, Jesús Subirats, ha remarcat que a part de ser una energia neta i sostenible, suposarà “un estalvi de despesa anual d’uns 60000 euros“. El consistori preveu amortitzar el préstec a cost zero en un període d’uns 8 anys. Subirats assenyala que “el vell enllumenat de sodi tenia més de 30 anys” i era especialment deficient en alguns punts com el passeig de l’Estació a Cal Marçal. Les colònies tèxtils del municipi també es proveiran d’aquest sistema d’il·luminació.

Una caldera de biomassa, l’objectiu més ambiciós

En la mateixa línia d’apostar per l’energia neta, el consistori també preveu executar en aquesta legislatura un projecte de plaques solars i “un altre de molt ambiciós que seria la creació d’una caldera de biomassa“, assegura Subirats, que tot i això recorda que encara està en una “fase embrionària“. En aquest sentit, el regidor d’Obres i Serveis admet que suposaria una inversió important però recalca que “abastaria tots els edificis municipals i no municipals“.

X