Oci, Berga

Berga vol promoure el civisme en l’oci nocturn

Berga vol promoure el civisme en l’oci nocturn

Berga ha engegat la creació d’una campanya de sensibilització sobre civisme i oci nocturn sota el lema ‘Salva la nit’. L’objectiu és reduir alguns dels efectes derivats de les botellades ara el soroll i la pertorbació del descans veïnal o l’abandonament de deixalles i transmetre que la diversió nocturna també ha de ser compatible amb el civisme, la prudència, la responsabilitat i l’empatia. 

La iniciativa ha estat impulsada per l’àrea de Joventut de l’Ajuntament de Berga en coordinació amb la Policia Local i de l’Associació de Benestar i Desenvolupament, mentre que la berguedana Paula Gonfaus ha estat la responsable d’elaborar la campanya, que anirà adreçada a joves d’entre 15 i 25 anys. Aquesta comptarà amb quatre peces gràfiques basades en els eixos temàtics següents: la neteja de l’espai públic, la reducció del soroll, la prevenció per evitar els contagis per la Covid-19 i el foment del consum responsable de begudes alcohòliques.

Les primeres accions previstes de la campanya, que tindrà un cost d’uns d’uns 5.250€, es portaran a terme el dies 7 i 8 d’agost, de 10 de la nit a 2 de la matinada. Consistiran en un servei itinerant amb educadores i educadors de carrer que recorreran diverses zones de la ciutat on habitualment es concentren les botellades per oferir informació, assessorament i formació per disminuir els riscos en el consum de drogues. 

 

A més, la iniciativa ja compta amb logotip propi i peces gràfiques es difondran progressivament a través de les xarxes socials de l’àrea de Joventut i l’Ajuntament de Berga.  També es crearà material de marxandatge (adhesius, bosses, etc.) que es distribuirà entre el jovent durant el desenvolupament de diverses accions al carrer.

Berga botellades Campanya oci nocturn Salva la nit

Estic amb tu

Comentaris