Festa Bolets La Pobla Lillet 2020

Medi Ambient, Bagà

Malestar per la massificació als Empedrats, al Cadí-Moixeró

Malestar per la massificació als Empedrats, al Cadí-Moixeró
Renglera de gent circulant per la zona GRUP DE DEFENSA DE LA NATURA DEL BERGUEDÀ

El Grup de Defensa de la Natura del Berguedà ha denunciat en un comunicat la sobrefreqüentació que pateix l’espai dels Empedrats, situat a la part berguedana del Parc Natural del Cadí-Moixeró i en el terme municipal de Bagà. Es tracta d’un lloc de primer ordre turístic a l’Alt Berguedà durant l’estiu ja que s’hi troba un salt d’aigua en què molta gent aprofita per remullar-se.

L’entitat assegura que, durant els darrers mesos, el paratge ha patit una massificació humana que l’ha desbordat. “L’afluència de cotxes ha sobrepassat la capacitat de l’aparcament i aquest espai natural amb grans valors ecològics s’està percebent, des de certs sectors, com un simple espai d’oci i espai de lleure“, afirma el grup ecologista.

L’entitat critica la “postura immòbil” del Parc Natural del Cadí Moixeró i els ajuntaments afectats, i defensa que cal regular l’accés a aquesta zona i evitar les males conductes que es puguin reproduir en aquests espais. En aquest sentit, proposen crear punts d’informació previs a l’accés a les zones més freqüentades.

Segons el Grup de Defensa de la Natura del Berguedà, aquests punts realitzarien una tasca de gestió i educació ambiental: regulant el pas de vehicles, especificant les bones praxis dins la zona, facilitant bosses per recollir la brossa, divulgant les comunitats animals i vegetals que es troben en la zona i la importància de preservar-les i, finalment, especificant les possibles sancions econòmiques derivades de les males conductes.

A més, des del grup ecologista recalquen que les espècies de fauna que viuen al parc poden ser les principals afectades d’aquesta situació per la seva vulnerabilitat davant la freqüentació humana.

 

cadí-moixeró Empedrats Grup de Defensa de la Natura al Berguedà Massificació

Estic amb tu

Comentaris