Especial

El Berguedà dels formatges

El Berguedà dels formatges

El Berguedà és terra de bons formatges. Des de l’Aquí Berguedà visitem tres formatgeries situades a la comarca que elaboren de manera artesanal diferents varietats: cabra, vaca, ovella i búfala. Alguns d’aquests formatges, són reconeguts a nivell nacional i internacional.

FORMATGES BLANCAFORT (Gironella)

Empresa familiar amb més de 30 anys d’història. Elaborem els nostres formatges de manera totalment artesanal. L’especialitat de la casa és el formatge de cabra. L’estrella és el Garrotxa, que ha obtingut diversos premis. Destaquen altres especialitats com el Ferrús, el formatge tendre, el Flor de neu o el Serrat d’ovella. Es poden comprar directament a la formatgeria o a diferents botigues del Berguedà. Si ho prefereixes, pots fer la teva comanda online. També repartim a domicili.

Casa Manudells – Crta. Casserres, Km. 6 · 93 822 86 96 / 676 684 493
www.formatgesblancafort.com

blancafort_1 (2)

blancafort_1 (1)

 

FORMATGERIA TIRAVAL (Bagà)

Des del 2015, el Carles i l’Olga elaboren formatges 100% artesans. Actualment tenen 8 varietats de formatges de cabra, vaca i ovella. Són el Moixeró, Cendrat, Brocà, Blau Bastareny, Mató de cabra, fresc de cabra, Serradet d’ovella i De Paller, alguns dels quals han estat premiats a la Seu d’Urgell. Es poden trobar a diferents establiments del Berguedà i la Cerdanya, també a la mateixa formatgeria o bé fer comandes a través de WhatsApp.

C/ Galcerà de Pinós 11 (Terradelles) · 699 073 112
www.formatgeriatiraval.cat

tiraval 1

tiraval 2

 

FORMATGE BAUMA (Borredà)

Elaboren els seus formatges des de 1980 i, des de fa uns anys, amb llet dels seus propis ramats. Els seus formatges han estat premiats, per guardons com el World Cheese Awards. Actualment elaboren més d’11 referències de formatges. Destaquen el Blau de Búfala, el Garrotxa, el Carrat, entre altres. Tots elaborats de forma artesanal seguint les tècniques de la formatgeria tradicional. Els seus productes es poden trobar a diferents establiments del Berguedà i de tot Catalunya. També es poden adquirir particularment a través del whatsapp o telèfon. Aviat botiga virtual.

La Solana · 617 386 155 / 93 823 90 64

www.formatgebauma.com

 

bauma 1

bauma

Article patrocinat

Estic amb tu

Comentaris