Avià ja disposa del projecte per urbanitzar la Plaça de l’Església

La Diputació de Barcelona ha lliurat recentment a l’Ajuntament d’Avià el projecte per urbanitzar l’espai de la Plaça de l’Església. Està previst que les obres, que costarà un total de 502.754 euros, es posin a licitació el proper mes de setembre.

L’espai de la Plaça de l’Església està desestructurat actualment i no potencia el valor patrimonial de l’església de Sant Martí ni genera cap espai públic de qualitat. Així doncs, l’objectiu principal de la proposta és  dignificar l’àmbit de davant l’església generant un espai públic pavimentat polivalent que posi en valor l’edifici. També es vol crear un espai d’estada amb coberta vegetal a l’antiga zona d’horts posant en valor l’antiga bassa existent i, finalment, reubicar les places d’aparcament que actualment es generen dins la plaça.

El projecte d’urbanització s’estructura en tres zones: l’explanada davant de l’església, que actualment s’utilitza d’aparcament, la plataforma dels horts on s’hi troba una antiga bassa i el carrer de Santa Maria.

X