Turisme

El Berguedà frega el ple d’ocupació en càmpings i cases rurals

El Berguedà frega el ple d’ocupació en càmpings i cases rurals
Clients del càmping l'Hostalet de Serrateix es banyen a la piscina GEMMA ALEMAN

El Berguedà està molt a prop d’arribar al 100% d’ocupació en càmpings i cases rurals en aquest darrer tram de l’estiu. Tot i la crisi generada per la pandèmia del coronavirus, i l’absència de turistes estrangers, l’augment de clients d’arreu del territori català està omplint els forats que queden i fent que les taxes d’ocupació se situïn aquest agost en la línia de l’any passat.

Segons Oriol Baños, president de l’Associació d’Agroturisme del Berguedà, l’ocupació mitjana de les 81 cases que formen part del col·lectiu ronda el 90% i es confia en arribar al ple. A més, destaca que el juliol, amb una mitjana del 60%, va superar les campanyes anteriors. “No salvarem l’any, però no ens podem queixar“, afirma.

En el cas dels càmpings també hi ha satisfacció. Joan Montanyà, president de l’Associació de Càmpings del Berguedà, subratlla com enguany “el client busca més que mai els espais oberts, gaudir de la natura i no haver de patir”. L’ocupació als 12 càmpings que formen part del col·lectiu ronda el 80%. La intenció de pràcticament tots, diu Montanyà, és no superar aquest aforament. “Podríem, però volem que el client se senti segur”, assenyala. Al Berga Resort també se situen a aquestes alçades al 80%. No obstant, la seva responsable, Marta Barniol, explica que la segona quinzena d’agost “no pinta tan bé“, però confia en les reserves d’última hora per revertir la tendència.

Berguedà Càmpings Cases rurals Plena ocupació Turisme

Estic amb tu

Comentaris