Preacord entre la direcció i el comitè d’empresa de Montajes Rus

La direcció de Montajes Rus i el comitè d’empresa han arribat a un preacord en les negociacions per l’ERO que vol aplicar l’empresa berguedana. Segons l’ACN, el pacte estableix que s’acomiadaran entre 152 i 164 treballadors. Pel que fa a les indemnitzacions, es pagaran 23 dies per any treballat amb un màxim de 12 mensualitats. Es faria un primer pagament d’11.000 euros i, el restant, a 60 dies. L’acord se sotmetrà, aquest dimecres, a la votació dels treballadors. En cas que donin llum verda, abans d’acabar la setmana se signaria l’acord definitiu.

Aquest dimarts s’ha celebrat la sisena reunió de la taula de negociacions entre el comitè d’empresa i la direcció de Montajes Rus, a la que també hi ha assistit l’administrador concursal ja que l’empresa va entrar dijous passat en concurs de creditors. A parer dels sindicats, l’acord “no és l’esperat“, però consideren que era millor arribar a un pacte i evitar que finalment fos un jutge qui establís les indemnitzacions.

Inicialment l’empresa va anunciar que s’acomiadarien 249 persones, una xifra que ha anat rebaixant a les diverses trobades de la taula de negociació. El pacte també estableix que es crearà una borsa de treball amb els empleats acomiadats, de manera que, en el supòsit que l’empresa necessiti fer contractacions, hauria de decantar-se primer per ells.

X