Mor Carme Cirera, històrica regidora i exalcaldessa de Vilada

Ha mort als 64 anys Carme Cirera. Víctima d’una malaltia, era una de les activistes més incansables de Vilada. Ha dedicat més de mitja vida a la política municipal i, de fet, fins fa mig any encara era regidora a l’Ajuntament de Vilada. És més, des que es van constituir els primers ajuntaments en època democràtica (1979), només ha estat fora de la política una legislatura i mitja, i entre 1995 i 2005 va arribar a ser alcaldessa.

Fa mig any, quan va deixar la política, va expressar dos desitjos per al futur: que Vilada recuperi el caixer automàtic que en els últims anys ha perdut i que s’aconsegueixi frenar la pèrdua de població. En declaracions a l’Aquí Berguedà, la regidora va explicar aleshores que trobava a faltar “més consens i diàleg” i lamentava que “l’actual legislatura no ha començat amb massa bon peu”. Per això va decidir fer “un pas al costat” i deixar pas a noves generacions.

Per la seva banda, la Federació XI del PSC (Bages-Berguedà-Solsonès) ha lamentat la seva mort en una nota de premsa i ha destacat la seva implicació en els diferents àmbits de la política així com la seva disposició “a participar sempre en tot allò que suposés una millora en qualsevol dels àmbits de la vida. Persones com ella son les que demostren la importància de dedicar temps i esforços, en pro dels més desfavorits, començant pel món municipal, però implicant-se en el món global”, assenyala el comunicat.

A més, la Federació XI dels socialistes catalans es compromet a “continuar la feina, amb la mateixa intensitat i dedicació que ella ha tingut. El seu exemple, és el que volem perduri, i s’escampi com a model per a generacions presents i futures”, afirma la nota.

Des del mateix consistori també s’ha lamentat la perdúa de Cirera i s’ha recalcat sobretot la seva faceta més social. “La Carme ha estat un pilar imprescindible pel municipi com a fundadora i membre activa del grup cultural ‘La Teia’ o la colla gegantera del poble. Darrera la seva veu hem crescut generacions senceres de viladins i viladines que hem après a estimar el poble i a sentir-nos part dels diferents actes que ella mateixa ha conduït”, s’assegura en un comunicat de dol.

A més, el consisori viladí també ha anunciat que decreta dos dies de dol oficial i que en els propers dies  “es posarà el seu nom a un espai emblemàtic del municipi en record i homenatge a la seva tasca“. L’enterrament de Cirera serà aquest dijous, 20 d’agost, a les 4 de la tarda, a la parròquia de Vilada.

X