Ginkgo dona més de 7000 euros en la lluita contra el càncer infantil

Ginkgo Apac Berguedà, l’associació berguedana de persones afectades pel càncer, ha realitzat una donació de 7245 euros a l’Hospital Sant Joan de Déu de Barcelona per la investigació del càncer infantil. Tot i que la pandèmia del Covid-19 la va obligar a suspendre les activitats programades, finalment ha aconseguit recaptar aquesta quantitat gràcies als tallers i activitats organitzats, entre d’altres, per diferents escoles de la comarca.

Els centres educatius del Berguedà que hi han col·laborat són les escoles de Santa Eulàlia, Sant Joan, la Xarxa, Vedruna, l’Escola d’Olvan i l’Escola Municipal de Música de Berga, a més del Casal de la Gent Gran d’Avià. Algunes de les activitats portades a terme han estat tallers de broquetes de fruita, donatius de la fira de cooperatives i de la venda de loteria, un concert benèfic i venda de llibres de segona mà. També s’han de tenir en compte les inscripcions per a la caminada del passat mes de març, que no es va poder realitzar ja que va coincidir just amb l’inici del confinament.

A més, durant l’estat d’alarma Ginkgo va preparar roses de Sant Jordi per recaptar fons per la Marató de TV3 i ha fabricat tapaboques per col·laborar amb la investigació d’un laboratori de Barcelona. Cal recordar també que l’associació es troba cada dimarts a la tarda al seu local de Quatre Cantons venent elements d’artesania i per regals.