Mor un escalador a la zona dels Serrats de la Creueta, a la Nou de Berguedà

Els Bombers han rescatat aquest dissabte al migdia el cos sense vida d’un escalador, a la zona dels Serrats de la Creueta, a la Nou de Berguedà. Segons els testimonis que han avisat els serveis d’emergències, la víctima hauria rebut l’impacte d’una pedra. L’avís s’ha rebut a dos quarts d’una del migdia.

Immediatament després de rebre l’avís, efectius del Grup d’Actuacions Especials (GRAE) dels Bombers de la Generalitat s’han traslladat, en helicòpter, al lloc de l’accident, gràcies a les coordenades proporcionades pels testimonis. També s’hi ha dirigit una dotació de Suport Bàsic Vital del SEM. Els serveis mèdics que els acompanyen no han pogut fer res més que confirmar la mort de l’escalador.

En considerar que la zona on s’ha esdevingut l’accident era practicable per terra, els efectius helitransportats del GRAE s’han retirat. Així, han estat els bombers voluntaris del parc de Puig-reig, en col·laboració amb una unitat de muntanya dels Mossos d’Esquadra, els encarregats de traslladar en llitera la víctima al llarg de vora 300 metres, fins l’indret on s’esperava la comitiva judicial.