Cap de setmana de tardor avançada

El temps entra en bucle. Després d’una primera part de setmana molt tranquila i amb temperatures agradables, el tram final ens tornarà a deparar canvis en forma de pluja, fred i vent. De fet, l’ambient d’aquest cap de setmana serà pràcticament de finals de novembre, tant a migdia com durant les nits i matinades.

De moment, aquest divendres el principal protagonisme serà de la pluja, que afectarà la nostra comarca ja des de primera hora del matí i fins a mitja tarda aproximadament. En general, serà d’intensitat feble, tot i que a l’Alt Berguedà i, especialment, a l’extrem oest, podria ser més intensa i és en aquesta zona on s’espera que s’acumulin les quantitats més destacables de la comarca. La cota de neu podria baixar fins als 1600 metres al final de la tarda, però serà anecdòtic perquè en aquell moment la precipitació ja pràcticament haurà desaparegut. També cal destacar el vent, que en principi serà més fort al Baix Berguedà, amb ratxes sostingudes d’uns 30 km/h i cops màxims que poden sobrepassar els 50 km/h durant les hores centrals del dia. Però aquesta pluja també vindrà acompanyada d’una forta baixada dels termòmetres. De fet, les màximes baixaran entre 8 i 10ªC i tan sols es quedaran per sobre dels 15ºC als municipis del sud de la comarca. A més, com que a partir del vespre la nuvolositat anirà minvant la mínima es tornarà a quedar força curta, clarament per sota dels 10ºC arreu.

Aquests son els valors màxims i mínims previstos per aquest divendres en alguns municipis del Berguedà:

Berga: 14/6ºC

Gironella: 16/7ºC

Vilada: 14/6ºC

Bagà: 13/4ºC

Saldes: 11/3ºC

La situació millorarà dissabte i diumenge, amb més estones  de sol i sense precipitacions, tot i que el cel encarà quedarà mig ennuvolat. En canvi, les temperatures no es recuperaran i l’ambient serà gairebé de tardor avançada. Les més altes en prou feines s’aproparan als 17ºC, mentre que les nits seran una mica més fredes i les mínimes voltaran els 5ºC, inclús al Baix Berguedà.

Previsió temps 1-10

No serà fins a inicis de la propera setmana quan el termòmetre es recuperarà d’una forma més clara i progressiva, i es podrà tornar a recuperar la màniga curta a migdia. Això sí, l’ambient nocturn seguirà sent fred i els valors mitjans es mantindran lleugerament per sota del que correspondria per l’època de l’any.

X