L’Ajuntament de Berga rebutja la sentència que inhabilita el president Quim Torra

El ple d’octubre de l’Ajuntament de Berga ha aprovat amb els vots a favor de la CUP, Junts per Berga i ERC una moció de suport al president de la Generalitat, Quim Torra, que aquesta setmana ha estat inhabilitat pel jutge. Ha estat l’únic punt de l’ordre del dia d’un ple que passarà a la història: no per aquesta moció, sinó per la decisió de tota l’oposició de no fer ni precs ni preguntes per denunciar la buidor en contingut de la sessió.

La moció rebutja la inhabilitació del president, que considera “injusta i desproporcionada”. També expressa la solidaritat al president de la Generalitat i demana “el màxim respecte per les institucions catalanes”. El text aprovat també referma que la prioritat de l’Ajuntament serà “preservar institucions fortes” i “treballar per l’estat català”.

En els torns de paraula, bona part de l’oposició ha passat molt per sobre de la moció i ha centrat gairebé tot el temps de les intervencions en denunciar la buidor de la sessió pel que fa al contingut. Només ERC s’ha dedicat únicament a parlar d’una situació –la de Catalunya- que -han dit- “no es pot tolerar”. El portaveu dels republicans, Ramon Camps, ha recordat que “és el segon president que ens prenen fora de les urnes” i ha confiat que sigui “l’últim”.

Des de Junts per Berga, Jordi Sabata ha destacat “la rellevància política” del contingut de la moció i ha reiterat el suport al text de l’AMI així com també al president inhabilitat. Això sí, Sabata ha anunciat que ni ell ni el seu grup no intervindria més al ple i ha parafrasejat el titular d’un article de la periodista Dolors Clotet al diari Regió7: “Berga cau a trossos i no entenem la situació d’aquest ple”.

Finalment, Abel Garcia, del PSC, s’ha abstingut en la inclusió del punt a l’ordre del dia i ha dit que “ho faria fos quin fos el punt a tractar”, perquè considera que “la part dispositiva i l’acció de govern és la que hauria d’haver figurat a l’ordre del dia”. Sobre la moció, el regidor socialista ha mantingut el seu discurs sobre el procés: “No deliberaré sobre una moció que no ens ocupa a la ciutat i que les competències són molt llunyanes. He vingut a treballar per Berga i m’abstindré en tot allò que m’allunyi de la política de Berga”. Garcia no ha participat en la votació de la moció.