Cars Berga

Gironella, Cultura

El Festival de Poesia de Gironella resisteix a la pandèmia i per la porta gran, amb Roger Mas com a cap de cartell

El Festival de Poesia de Gironella resisteix a la pandèmia i per la porta gran, amb Roger Mas com a cap de cartell

El Festival de Poesia Vila de Gironella resisteix a la pandèmia. El certamen encara amb fermesa la seva sisena edició, que començarà el 23 d’octubre i s’allargarà fins el 20 de novembre. Durant aquests dies, Gironella oferirà fins a cinc propostes musico-poètiques, que es complementaran amb dues exposicions permanents durant els dies de festival. A la biblioteca hi haurà els dibuixos de l’Elena Boix sobre el poemari de Jordi Vidal, i als aparadors del poble Aldo Cardoso hi escriurà versos de diferents poemes amb el lema “El carrer és un llibre obert”.

festival-poesia-gironella-2020-1

Aquest dijous, en roda de premsa, Vicenç Zumajo, de l’associació organitzadora Calamars en Tinta, va reconèixer que “ha costat trobar el moment d’iniciar el festival” per la situació incerta provocada per la pandèmia. Entre les particularitats de l’edició, Zumajo va destacar que hi haurà una jornada dedicada als artistes locals que han publicat un llibre recentment. Serà el 6 de novembre, amb els poemes de Montserrat Butaca, Gerard Vilardaga i el propi Vicenç Zumajo i la música de la berguedana Laura Luceño.

La jornada dedicada al talent local serà la segona del festival. Abans, el 23 d’octubre, hi haurà un acte inaugural amb Laia Carbonell, Jordi Vallverdú i Jordi Vidal, amb l’acompanyament musical d’Anna Ferrer i Ricard Garcia. La tercera jornada de festival serà el 29 d’octubre, al porxo del Local del Blat, amb un recital de poesia dedicat a les persones de la residència d’avis.

El 30 d’octubre hi haurà un nou dia de festival, amb els poemes d’Àngels Moreno, Elies Barberà i Ramona Sàez, i la música de Quim Castilla. Però el plat fort serà la cloenda, el dia 20 de novembre, amb un gran concert de Roger Mas al Local del Blat, amb Xavier Guitó al teclat i Arcadi Marcet al contrabaix.

El regidor de Cultura de Gironella, Lluís Vall, ha reivindicat que el festival pretén “que la gent surti de casa i que ho faci en espais culturals, perquè la cultura és segura”. Vall ha destacat el talent local que fa possible el festival, tant els poetes i músics que hi participen, com els artistes que complementen els actes amb exhibicions d’arts plàstiques.

Ajuntament de Gironella Calamars en tinta Festival de Poesia

Comentaris