Gironella és a només tres desfibril·ladors de tenir tots els barris cardioprotegits

L’Ajuntament de Gironella ha instal·lat un desfibril·lador extern automàtic (DEA) al barri de Cap del Pla. És l’onze que s’habilita al municipi i continua el camí per convertir Gironella en un municipi cardioprotegit. El nou dispositiu s’ha ubicat a la façana del local de l’associació de veïns del barri, al número 32 del carrer Cadí.

Teresa Terricabres, regidora d’Atenció Social, explica que, a dia d’avui, els únics barris que no tenen desfibril·lador són Cal Blau, Cal Ramons i Font dels Torracs, però la intenció de l’Ajuntament és poder-n’hi instal·lar durant aquest mandat. El nou dispositiu al barri de Cap del Pla se suma als 9 que ja hi havia instal·lats al municipi situats a l’Ajuntament, la Biblioteca, al camp de futbol municipal, el pavelló poliesportiu, l’Escola Gironella, l’Escola Sant Marc Bassacs, l’Espai Sant Tomàs, Viladomiu Nou i Viladomiu Vell. També n’hi ha un desè, que és mòbil, al vehicle dels agents locals.

Terricabres recorda que la ubicació exacta dels DEA es pot consultar a través de l’aplicació oficial de l’Ajuntament de Gironella, disponible per Android i iOS, on també es poden consultar les farmàcies de guàrdia, el telèfon del CAP, i els hospitals i centres sanitaris propers, entre d’altres informacions d’interès.

Què és un DEA i per què serveix?

Els DEA són equips tècnics que serveixen per diagnosticar i tractar parades cardiorespiratòries. El dispositiu identifica les arítmies i administra una descàrrega elèctrica amb la finalitat de restablir el ritme viable amb nivells alts de seguretat.

X