Salut, Gironella

Gironella és a només tres desfibril·ladors de tenir tots els barris cardioprotegits

Gironella és a només tres desfibril·ladors de tenir tots els barris cardioprotegits
El dispositiu que s'ha instal·lat a Cap del Pla. AJ GIRONELLA

L’Ajuntament de Gironella ha instal·lat un desfibril·lador extern automàtic (DEA) al barri de Cap del Pla. És l’onze que s’habilita al municipi i continua el camí per convertir Gironella en un municipi cardioprotegit. El nou dispositiu s’ha ubicat a la façana del local de l’associació de veïns del barri, al número 32 del carrer Cadí.

Teresa Terricabres, regidora d’Atenció Social, explica que, a dia d’avui, els únics barris que no tenen desfibril·lador són Cal Blau, Cal Ramons i Font dels Torracs, però la intenció de l’Ajuntament és poder-n’hi instal·lar durant aquest mandat. El nou dispositiu al barri de Cap del Pla se suma als 9 que ja hi havia instal·lats al municipi situats a l’Ajuntament, la Biblioteca, al camp de futbol municipal, el pavelló poliesportiu, l’Escola Gironella, l’Escola Sant Marc Bassacs, l’Espai Sant Tomàs, Viladomiu Nou i Viladomiu Vell. També n’hi ha un desè, que és mòbil, al vehicle dels agents locals.

Terricabres recorda que la ubicació exacta dels DEA es pot consultar a través de l’aplicació oficial de l’Ajuntament de Gironella, disponible per Android i iOS, on també es poden consultar les farmàcies de guàrdia, el telèfon del CAP, i els hospitals i centres sanitaris propers, entre d’altres informacions d’interès.

Què és un DEA i per què serveix?

Els DEA són equips tècnics que serveixen per diagnosticar i tractar parades cardiorespiratòries. El dispositiu identifica les arítmies i administra una descàrrega elèctrica amb la finalitat de restablir el ritme viable amb nivells alts de seguretat.

Ajuntament de Gironella DEA desfibril·lador Teresa Terricabres

Estic amb tu

Comentaris