Més de la meitat de residents i una desena de professionals de la residència Sant Bernabé, positius de Covid-19

És la fotografia de l’afectació que des de mitjans de setmana treballaven per tenir l’Ajuntament de Berga i el Departament de Salut. Segons ha avançat Regió7 i ha pogut confirmar l’Aquí Berguedà a través de la gerència del Departament de Salut a la Catalunya central, la residència Sant Bernabé ha detectat 36 positius entre els residents i una desena de contagis entre el personal del centre. La majoria dels residents són asimptomàtics i hi ha molts pocs casos de gravetat. De fet, a hores d’ara, d’entre tots els positius, només han requerit ingrés hospitalari 3 persones. El centre té un total de 54 residents.

Aquest dilluns, a les 12 del migdia, l’Ajuntament de Berga ha convocat una atenció als mitjans de comunicació per actualitzar la situació de la residència i fer balanç dels procediments que s’han adoptat per afrontar el brot. La Sant Bernabé era una de les poques residències de la comarca que, durant la primera onada, va esquivar el virus. Això, indirectament, feia que la residència corrés un risc de contagi més elevat que les que van patir el virus a la primavera, segons va explicar l’alcaldessa de Berga, Montse Venturós, en roda de premsa, divendres.

La residència ja ha tornat a sectoritzar tot el recinte per evitar que les persones sense el virus convisquin en els mateixos espais que els residents que s’han contagiat. S’ha habilitat una zona Covid, una zona per a residents que presenten símptomes o estan pendents de les proves, i una tercera zona per a pacients sans. Pel que fa al personal, la desena de professionals que han donat positiu ja tenen la baixa i hauran de complir el període de confinament abans de reincorporar-se a la feina de nou.

X