Detecten els primers positius des de l’esclat de la pandèmia a la residència Sant Bernabé de Berga

El coronavirus ha arribat a la residència Sant Bernabé de Berga. Va ser una de les poques que, durant la primera onada, va esquivar el virus. De fet, el departament de Salut ja ha alertat que les residències que aleshores van sobreviure sense contagis, en aquesta segona onada corrien més risc. Segons va avançar la Televisió del Berguedà i ha pogut confirmar l’Aquí Berguedà, d’entrada se’n van detectar sis, però el centre resta a l’espera dels resultats de la resta de residents i la xifra final podria ser més elevada.

L’alcaldessa de Berga, Montse Venturós, ha explicat que, des que es va detectar el primer positiu -dimarts- la residència ha activat tots els protocols per evitar la propagació del virus. Dimecres tots els residents van passar la prova PCR i, ara, queda pendent del resultat de totes les proves per poder dibuixar la fotografia definitiva de l’afectació a la residència. De moment, la residència no ha demanat reforços de personal per afrontar la situació extraordinària.

Des de la detecció del primer cas, els residents han quedat aïllats a les seves habitacions i el centre ha desplegat els protocols per sectoritzar el centre. Serà una organització molt similar a la de les residències que durant la primera onada van patir el virus: hi haurà una zona exclusiva per a residents amb el virus, una altra de gris -per a persones que estan pendents de les proves-, i una tercera neta -per a residents negatius-.

L’alcaldessa també ha confirmat que, de moment, l’altra residència de la ciutat -Les Germanetes- segueix en verd, sense casos. Les Germanetes va ser un dels centres que va patir una afectació més severa durant la primera onada de la pandèmia.

X