Puig-reig, en alerta: s’han detectat més de 150 positius en una setmana i l’Ajuntament ja ha tancat espais municipals

Xifres de propagació del virus altíssimes a Puig-reig. En l’última setmana, s’han detectat més de 150 positius al municipi, i això ha disparat l’índex de rebrot fins a més de 13.000, situant-lo com un dels més alts del país. L’Ajuntament fa hores que ha pres mesures per frenar el ritme de contagis i ha procedit al tancament de diversos espais municipals que, segons l’alcalde, “no són indispensables o estrictament necessaris”.

En declaracions a l’Aquí Berguedà, Josep Maria Altarriba ha detallat que s’han tancat espais públics com els parcs infantils, les zones esportives a l’aire lliure, el pavelló i el camp de futbol. També s’ha passat la clau a equipaments municipals com les Aules Educa’t, on s’hi fan activitats de formació per a col·lectius vulnerables.

L’espai de La Sala, el recinte polivalent on hi havia l’antiga biblioteca, també romandrà tancat, excepte per les trobades de persones del Centre de desenvolupament infantil i atenció precoç (CDIAP) comarcal.

Les activitats del Fòrum10 i la fira comercial de Sant Martí, suspeses

L’Ajuntament, en coordinació amb les organitzacions, també ha decidit suspendre el Fòrum10 de comunicació i la Fira de Sant Martí. L’alcalde ha explicat que el Fòrum10 s’ha ajornat fins que la situació epidemiològica permeti fer-lo amb més seguretat. “S’hi apleguen moltes persones i vam considerar, amb l’organització, que podíem esperar a fer-lo més endavant”, ha explicat.

A més, l’alcalde ha matisat que el Fòrum sempre ha estat molt vinculat a la Fira de Sant Martí, que també s’ha suspès, consensuant-ho amb la unió de botiguers del poble. “No tenia massa sentit, tal com està la situació, ha conclòs Altarriba.

Prop de la meitat dels contagis són en residències

L’alcalde ha reconegut que, ara mateix, la principal preocupació de l’Ajuntament és a les dues residències del poble. Tant la Mont-Martí com la Sant Josep, pateixen brots importants de coronavirus, segons ha confirmat Altarriba. Els primers casos es van detectar a la Mont-Martí però, al cap d’un parell de dies, es van trobar els primers positius a la Sant Josep. A hores d’ara, ja s’han fet les proves massives a tots els residents i personal dels dos centres i els darrers resultats estan de camí.

L’alcalde ha afegit que bona part dels residents afectats, per sort, són asimptomàtics. El principal maldecap per a l’Ajuntament i les direccions de les residències és ara mateix les suplències de personal. “Hi ha molt personal afectat ara mateix i hi ha moltes residències que en busquen. Està sent complicat”, alerta Altarriba. Amb tot, l’Ajuntament ja treballa colze a colze amb l’Agència de Desenvolupament i el Departament de Salut per posar-hi fil a l’agulla.

L’alcalde de Puig-reig també ha matisat que les dades que avui surten a la llum són de fa un parell de dies. Això fa pensar que en els propers dies la situació encara es pot disparar més perquè s’han anat fent proves en les últimes hores: “És un problema greu de veritat. Ahir l’índex era de 5.000 i ara ja és per sobre de 13.000. La ràtio de transmissió és per sobre de 3, i això vol dir que cada positiu, en contagia 3 més. Si ara hi ha uns 200 casos, igual d’aquí tres dies n’hi ha 600. Vam veure que s’hi no aplicàvem mesures contundents, això se’ns desmarxava”.

X